Tasarruf bilinci için MEB ile çalışma başlattık

Tasarruf bilinci için MEB ile çalışma başlattık

Merkez Bankası Başkanı Başçı: - "Çocuklara tasarruf bilicinin yerleştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığımız ile yeni çalışmalara başladık"

 Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, çocuklara tasarruf bilicinin yerleştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile yeni çalışmalara başladıklarını belirterek, "Müfredatın içinde azar azar da olsa finansal eğitim alanında materyalin öğrencilere verilmesinde fayda var diye düşünüyoruz" dedi.

Başçı, TED Koleji İncek Kampüsünde düzenlenen, 2. Kolejli İş Dünyası Zirvesinde, Merkez Bankasının finansal eğitimle ilgili de önemli sorumluluk ve görevleri olduğunu söyledi.

Başbakanlık genelgesi ile bu konuda koordinatör kuruluş olarak bazı alanlarda yardım sağladıklarını bildiren Başçı, TED Kampüsü içinde ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine yönelik tasarruf bilincinin geliştirilmesi amacıyla stant açtıklarını ifade etti.

Çocuklarda tasarruf bilicinin oluşturulması için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Başçı, şöyle konuştu:

"Tasarruf bilicinin yerleştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığımız ile yeni çalışmalara başladık. TRT ile TRT Çocuk Dergisi çerçevesinde, çok güzel bir işbirliğimiz var. Eğitimde pilot uygulamalarla, okullara gidiyoruz. Arkadaşlarımız, oralarda kullanılmak üzere her düzeyde eğitim materyalleri hazırladılar. Şimdi ilkokuldan başladık ama yavaş yavaş üst düzeylerde de müfredatın içinde azar azar da olsa finansal eğitim alanında materyalin öğrencilere verilmesinde fayda var diye düşünüyoruz."

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir de Türkiye'nin birkaç yıldır düşük hızla büyüdüğünü ancak yılda yüzde 7-8 büyümeyi rahatlıkla yakalayabileceğini söyledi. Ülkenin potansiyelini açığa çıkarmak için kurumların, özel sektör temsilcileriyle yeni baştan kurgulanması gerektiğine işaret eden Özdebir, üniversite, mesleki eğitim ve akademik kariyer şartlarının, çağın ve teknolojik gelişmenin ihtiyaçlarına göre yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Özdebir, Türkiye ekonomisinin 2000'li yıllar sonrasında yüksek hızla büyüdüğünü ve büyümenin gelir düzeyinde artışa yol açtığını ancak, son yıllarda kişi başına gelirin 10 bin doların üzerine taşınamadığını ifade etti.

Dünyanın, kriz nedeniyle düşük büyüme dönemine girdiğini dile getiren Özdebir, düşük büyümenin ihracat artışını da frenlediğini kaydetti.

Özdebir, istihdamsız büyümenin, işsizliğin düşmesini engellediğine işaret ederek, "Dünyanın en büyük 10'uncu ekonomisi olmayı hedefliyoruz ama insani kalkınmada dünyadaki yerimiz 69'uncu sırada. İlk yapılacak iş, insani kalkınmayı gözeten ve işgücü niteliğini artıran politikaları da ekonomik büyüme modelimizin bir parçası yapmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından, Kolejli İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çınar, TED Koleji mezunu Merkez Bankası Başkanı Başçı'ya plaket ve rozet takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.