Temel Eğitim MEB'in Kalbidir!

Temel Eğitim MEB'in Kalbidir!

Yönetim Bilimi Uzmanı Doğan CEYLAN'ın temel eğitimi ve önemini yazdı...

 Doğan CEYLAN'ın "​Temel Eğitim MEB'in Kalbidir!" başlıklı yazısı:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim konusunda yeterli başarıyı sağlayamadığı, Sayın  Cumhurbaşkanımız tarafından dile getirilmeye başlandıktan sonra Bakanlıkta  ciddi adımlar atılacağı beklentimi daha önce paylaşmıştım. Bakanlıkta bazı üst düzey atamaların yapılması veya bazı yöneticilerin görev yerlerinin değiştirilmesi önemli bir adım oldu.  Bu süreçte Temel Eğitim Genel Müdürlüğünde de değişiklik yapıldı. 
 
Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemlerindeki uyarıyı en çok üzerine alması gereken birim Temel Eğitim Genel Müdürlüğüydü. Çünkü temel eğitim çağı, Devletimizin iyi insan, iyi yurttaş yetiştirme amacının gerçekleştirilmesi açısından en kritik dönemdir ve ortaöğretim ve yükseköğretime göre daha etkilidir.  
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, okulöncesi, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki eğitim kurumlarına yönelik ana hizmetlerden sorumlu Bakanlık birimidir. Devletin 900 bin öğretmeninin çoğu bu kurumlarda çalışır.  Bu birim öğrenci sayısı açısından on iki milyon civarında öğrenciyi kapsar. Öğrencilerin anne ve babalarıyla birlikte ülke nüfusunun yarısını hatta diğer aile bireyleriyle tamamına yakınını  ilgilendiren bu genel müdürlük, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en büyük ve bence en önemli genel müdürlüğüdür. 
 
Hangi dönem ve hangi hükümet olursa olsun, Devletin istediği insan modelinin yetiştirilmesinde en büyük sorumluluk bu genel müdürlüktedir. Bu yönüyle Temel Eğitim Genel Müdürlüğü hem Devletin hem de Milli Eğitim Bakanlığının kalbidir demek yerinde olur. Bu birimde izlenecek doğru politikalar insan niteliğini artırır ve ülkeyi kalkındırır. Yanış politikalar veya yapılacak hatalar ise gelecekte Devletin başına onulmaz yaralar açar.
 
Bu nedenle, her dönemde ve her iktidarda Temel Eğitim Genel Müdürlüğü üst yöneticisi atanırken çok özen gösterilmelidir. Bu makama atama yapılırken;  arkadaş,  eş, dost, akraba ilişkileri ve siyasi kaygılar bir kenara bırakılmalı, mesele memleket meselesi olarak görülmelidir. 
Bu makama atanacak kişinin; özellikle çocuk gelişimi ve öğretim programları konusunda yetkin,  eğitim tarihini iyi bilen, geleceğe yönelik adımları geçmişin tecrübesiyle atan, Devlet politikalarını ve devletin tüm birimlerinin çalışmalarını iyi izleyen ve bunu anında sorumlu olduğu alana uygulayan, sadece kendi birimini değil, üst öğrenim kademelerini de çok iyi bilen, Dünyadaki eğitim gelişmelerini takip eden, ülke içinde eğitim alanında olup biteni iyi izleyen, memleketin eğitim sorunlarına vakıf ve bu sorunları anında çözmeye yönelimli,  tüm temel eğitim çalışanlarını önemseyen ve onları etkileyebilen bir süper lider olmasına her zaman özen gösterilmelidir.
 
25 Ocak 2016 tarihi itibariyle Temel Eğitim Genel Müdürü olarak göreve başlayan  Dr.Cem GENÇOĞLU’yla tanışma fırsatım oldu. PDR kökenli olmasının öğrenci gelişimi ve öğrenci davranışlarını geliştirme açısından faydalı olacağı açık.  Öğretmenlik, yöneticilik ve akademisyenlik yapmasının kendisine zengin bir tecrübe kazandırdığı görülüyor. Alandaki sorunları takip ediyor ve herşeyden önemlisi çözüm ve gelişim odaklı bir yaklaşıma sahip.  Biliyoruz kendisinin yükü ağır. Geleceğe dönük hedeflere yol alırken, Cumhurbaşkanımızın ifade etmiş olduğu geçmiş dönemde ki aksaklıkları da telafi etmesi gerekiyor.  Biz  yapılacak doğru çalışmaların her zaman destekçisi olacağız. Bu güne kadar bakanlığın birçok birimine katkı sunmak için gösterdiğimiz çabayı, onlar için de göstermeye devam edeceğiz. Temel Eğitim Genel Müdürlüğünde yapılan değişikliğin ülkemiz için  hayırlı olmasını temenni ediyor,
 
Genel Müdürümüze başarılar diliyorum.  
 
Allah, milletimizin ve bu millete hizmet edenlerin yar ve yardımcısı olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.