TEOG'da 3. Nakil Başvuruları Başladı

TEOG'da 3. Nakil Başvuruları Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) uygulaması kapsamında lise nakillerinde 2. nakil dönemi sonuçlarını açıkladı.

 Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 2014-2015 öğretim yılı "Temel Eğitimden Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi" kapsamında 8'nci sınıflara yönelik 6-16 Temmuz'da tercihlerin alındığı, yerleştirme sonuçlarının da 14 Ağustos'ta ilan edildiği anımsatıldı.

Bu kapsamda tercih yapan 1 milyon 108 bin 182 öğrenciden, 1 milyon 36 bin 809'unun tercihlerinden birine yerleştiği belirtilen açıklamada, 71 bin 373 öğrenci ise tercihlerinden birine yerleşemediğinden açık öğretim kurumlarına yönlendirildiği ifade edildi.

Açıklamaya göre, yerleştirmeye esas nakiller için 17-21 Ağustos'ta 434 bin 615 öğrenci müracaatta bulundu ve 101 bin 12'si tercihleri doğrultusunda bir başka okula nakiledildi.

Yerleştirmeye esas nakiller için 24-28 Ağustos'ta ise 341 bin 166 öğrenci müracaatta bulundu, bu öğrencilerden 69 bin 742'sinin tercihleri doğrultusunda bir başka okula nakilleri gerçekleştirildi.

TEOG kapsamında, nakil için 24-28 Ağustos'ta tercih yapan öğrenciler sonuçlarını, T.C kimlik numaralarıyla "www.meb.gov.tr" adresinden öğrenebilecek.

3. dönem nakil başvuruları bugünden itibaren yapılacak

Öğrenciler, üçüncü dönem nakil başvurularını ise bugünden itibaren 4 Eylül'e kadar yapacak, sonuçları 7 Eylül'de açıklanacak. Öğrenciler, bu süreler içerisinde yerleştirmeye esas nakil başvurusu için boş kontenjan şartı aranmaksızın 3 tercih yapacak ve tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğünden, boş kontenjan şartı aramaksızın yapıp onaylatabilecek. Yerleştirmeye esas nakil süreci 7 Eylül itibarıyla sona erecek. Ayrıntılı bilgi için "http://odsgm.meb.gov.tr" adresinde Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayınlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.