TEOG'da ilk gün oturumu sona erdi

TEOG'da ilk gün oturumu sona erdi

MEB tarafından ortaokul sekizinci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ortak sınavların ilk gün oturumu sona erdi.

 Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ikinci dönem ortak sınavlarının ilk gün oturumu bitti.

Sınav, yurt genelinde 970 merkezde, 18 bin 349 okulda, yurt dışında 8 ülkede 16 merkezde, toplam 1 milyon 282 bin 512 öğrencinin katılımıyla yapılıyor.

Oturumda, sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ders yazılıları yapıldı. Ortak sınavlar, Türkiye saatiyle 09:00, 10:10 ve 11:20'de aynı anda başladı ve saat 12:00'de sona erdi.

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru soruldu ve A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört kitapçık verildi. Sınav süresi her ders için 40 dakika oldu.

Ortak sınavın yarınki ikinci oturumunda, fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.