TEOG Görevlendirmeleri Konusunda MEB'e Yazı

TEOG Görevlendirmeleri Konusunda MEB'e Yazı

AES: ''TEOG Görevlendirmelerinde Adalet İstiyoruz''

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş(TEOG) sınavları yapıldı.Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. Sendikamıza ulaşan şikayetler anlaşıldığı üzere; sınavda sınav görevlisi olarak görevlendirilen öğretmenlere haksızlık yapıldığı kanaatine varılmıştır. Sendikamız yapılan yanlış görevlendirmeler ile ilgili olarak Bakanlık ve İl Milli eğitim Müdürlüğü nezdinde gerekli girişimleri başlatmıştır. Üyelerimizin bulunduğu il veya ilçede konu ile ilgili bir haksızlık mevcut ise sendikamız hukuk sekreterliği ile [email protected] üzerinden irtibata geçmesi hakkaniyet ve eşitlik ilkesi gereği büyük önem taşımaktadır.

Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliği

 

Sayı:    509-16/4547                                                                                        Tarih:28/11/2016

Konu: Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş(TEOG) Sınavında Yanlış Görevlendirmeler

          

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne

Acil ve Sürelidir

 İlgi: a) T.C. Anayasası

  1. b) 23/07/1965 Tarih ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

         c) 21/11/2016 Tarih ve 2016/20 Sayılı MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 2016-2017 Öğretim Yılı Ortak Sınavlar Uygulama Genelgesi

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı 1. Dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş(TEOG) Sınavları yapıldı. Geleceğimiz olan öğrencilerimiz için, üzerlerinde bulunan sorumlulukla sınavın şeffaf yapılması adına büyük bir çaba sarf eden öğretmenlerimiz, aynı özveri ile 2. Dönem sınavlarında da görevlerini layıkıyla yapacaklardır.

Ancak sendikamıza ulaşan şikayetlerden anlaşıldığı üzere, sınav görevlisi olarak bulunduğu okuldan farklı okula atanan öğretmenlerin, bu görevlendirmelerde İl veya ilçe merkezinden uzak bir köye, büyükşehirlerde geçerli adı ile mahallelere görevlendirildiği görülmüştür. Kendi okulundan farklı bir okula görevlendirilen öğretmen için buraya kadar her şey normal, ancak bu uzak yerlere görevlendirilmede her yıl aynı okullardan seçilen öğretmenlerin görevlendirilmesi hakkaniyet ilkesi ile çelişmektedir. Son olarak bunun bariz örneğinin Aydın ili Söke ilçesinde görülmüş olması ve özellikle son 3 yılda bunun yoğun olarak yaşanmış olması görev yapma isteğini engellemektedir. Mebbis hareketleri incelendiğinde durumun vahameti ortaya çıkacaktır. Öğretmenlerin bu durumdan dolayı rapor alma veya görevini hatır-gönülle iptal ettirme yoluna gitmesi, konu üzerinde düşünülmesini ve önlem alınmasını gerekli kılmaktadır. Ayrıca sınav görevlendirmelerinin sınavdan önceki geceye kadar öğretmene tebligatın devam etmesi, konuya önem verilmediğini ortaya koymaktadır.

1982 Anayasasının “Kanun Önünde Eşitlik ” başlığını taşıyan 10’uncu  maddesi şöyle demektedir: Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar”.

657 Sayılı Devlet memurları Kanununun “Amir durumda olan devlet memurlarının görev ve sorumlulukları” başlıklı maddesinin ilgili kısmı şu şekildedir:

Madde 10 – (Değişik: 12/5/1982 - 2670/3 md.) Devlet memurları amiri oldukları kuruluş ve hizmet birimlerinde kanun, tüzük ve yönetmeliklerle belirlenen görevleri zamanında ve eksiksiz olarak yapmaktan ve yaptırmaktan, maiyetindeki memurlarını yetiştirmekten, hal ve hareketlerini takip ve kontrol etmekten görevli sorumludurlar. Amir, maiyetindeki memurlara hakkaniyet ve eşitlik içinde davranır. Amirlik yetkisini kanun, tüzük ve yönetmeliklerde belirtilen esaslar içinde kullanır.

Konu ile ilgili gerekli önlemler alınmalı ve görevlendirme ile ilgili konu TEOG genelgesinde daha açık olarak anlatılmalıdır.

Gereğini arz ederiz.

TEOG Görevlendirmeleri Konusunda MEB'e YazıTEOG Görevlendirmeleri Konusunda MEB'e Yazı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.