TEOG ikinci nakil dönemi başladı

TEOG ikinci nakil dönemi başladı

TEOG sistemi kapsamında yapılan yerleştirmeye esas birinci nakil dönemi sonuçları açıklanmasıyla birlikte ikinci nakil dönemi de başlamış oldu. Yerleştiği okuldan memnun olmayan ve başka bir liseye geçmek isteyen öğrenciler, liselerin boş kontenjanlarına e-okul’dan bakarak 26 Ağustos akşamına kadar nakil başvurusunda bulunabilir. Sonuçları 29 Ağustos’ta açıklanacak.

 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılan yerleştirmeye esas birinci nakil dönemi sonuçları açıklandı, aynı zamanda ikinci nakil dönemi için tercih başvuruları da başladı. Öğrenciler 26 Ağustos akşamına kadar nakil tercihi yapabilir. Sonuçları 29 Ağustos’ta açıklanccak. Yerleştiği okuldan memnun olmayan veya tercihlerinin hiçbirine yerleşemeyerek otomatik olarak kaydı açık liseye yapılan öğrencilere, nakil döneminde üç tercih hakkı veriliyor. Nakillerde il veya ilçe sınırlaması olmuyor. Uzmanlar, üç tercih hakkının verileceği nakil sürecinde adaylara, yüzdelik başarı dilimlerinin çok üzerindeki liselere girmelerinin oldukça düşük bir olasılık olduğunu hatırlatıyor.

İkinci nakil dönemi: Başvurular 22- 26 Ağustos arasında yapılacak. 29 Ağustos’ta da nakillerin sonuçları ilan edilecek.

Üçüncü nakil dönemi: Son nakil dönemi için başvurular ise 29 Ağustos’ta başlayacak. 2 Eylül’de tamamlanacak nakil tercihlerinin sonuçları 5 Eylül’de duyurulacak. 
Kaynak: Hurriyet.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.