TEOG puanları 8 Haziran'da ilan edilecek

TEOG puanları 8 Haziran'da ilan edilecek

Liselere geçişte yapılan ortak sınav puanlarının 8 Haziran'da, yerleştirme sonuçlarının ise 14 Ağustos'ta duyurulacağı bildirildi.

 Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) alınan bilgiye göre, 2014-2015 öğretim yılı sonunda ortaokulların 8'inci sınıfını bitiren, MEB'e bağlı herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilecek öğrenciler için hazırlanan ve taslağı şubat ayında görüşe açılan "Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu" yayınlandı.

Yeni kılavuza göre, 8. sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri, tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) üstünlüğü esas alınarak yapılacak.

Tek tip ve bir defa tercih alınarak yerleştirme yapılacak. Yedek yerleştirme yapılmayacak. Öğrencilere 25 okul tercih hakkı verilecek. Tercih başvurusunda bulunmayan öğrencinin kaydı otomatik olarak açık öğretim kurumlarına yapılacak. Özel öğretim kurumlarına kesin kaydını yapmış olanlar tercih hakkını kullanmış sayılacak. Hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirilecek.

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. 

Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. Yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek.

Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek.

Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül'de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül'de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül'de eğitim öğretime başlanacak.

Puanlar 8 Haziran yerleştirme sonuçları 14 Ağustos'ta ilan edilecek

Bakanlık, tercih ve yerleştirme sürecine ilişkin takvimi de belirledi. Buna göre, 8 Haziran'da  ortak sınav puanları ilan edilecek. Tercihlere esas kontenjan tabloları ile 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) 24 Haziran'da ilan edilecek. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında yapılan merkezi sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların kayıt işlemleri ise 24 Haziran-5 Temmuz'da tamamlanacak. Güzel sanatlar lisesi ve spor liselerine öğrenci kayıtları da 10 Temmuz'da yapılacak.

Öğrencilerin liselere yerleştirme işlemleri için 6-16 Temmuz'da saat 13.00'e kadar tercihler alınacak.

Yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos'ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos'ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos'ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos'ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos'ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül'de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül'de açıklanacak.

Öte yandan, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları 7-10 Eylül'de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül'de ilan edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.