TEOG Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? (MEB 2016)

TEOG Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? (MEB 2016)

27-28 Nisan Tarihlerinde Yapılan TEOG Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? TEOG sınav sonuçları ne zaman ve nereden açıklanacak? 2016 TEOG sonuçları açıklanma tarihi ve diğer detaylar haberimizde...

 TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? 27-28 Nisan Tarihlerinde Yapılan TEOG Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? TEOG sınav sonuçları ne zaman ve nereden açıklanacak? 2016 TEOG sonuçları açıklanma tarihi ve diğer detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı, 27-28 Nisan tarihlerinde TEOG sınavını gerçekleştirdi. Peki 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde MEB tarafından yapılan TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB tarafından 27-28 Nisan tarihlerinde yapılan TEOG sonuçları Haziran ayı içerisinde e-okul üzerinden açıklanacak. Sonuçlar eş zamanlı olarak Mebpersonel.com'da olacak.

TEOG soruları ve cevapları


Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem merkezi ortak sınavlar tamamlandı.

Toplam 1 milyon 167 bin 854 öğrencinin katılımının öngörüldüğü ortak sınavlar, yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 176 okulda ve 92 bin 924 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 21 okulda gerçekleştirildi. Öğrenciler bugünkü oturumda, fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girdi.

Sınav öncesinde özel gereksinimlerini belgelendiren ve bilgileri modüle işlenen 3 öğrencinin hastanede, 179 öğrencinin evde, 10 bin 884 öğrencinin de tek kişilik sınıfta sınava alınması planlandı.

Sonuçlar haziranda açıklanacak
TEOG sınavına giremeyen ve geçerli mazeretini belgelendiren öğrenciler, 14-15 Mayıs tarihlerinde mazeret sınavlarına girebilecek. Sınav sonuçları, haziran ayı içerisinde e-okul sisteminde açıklanacak.

Merkezi ortak sınavların soru ve cevapları, öğretmenlerin anlatımıyla görüntülü olarak "www.eba.gov.tr" internet adresinde yayımlandı.



TEOG Sınav Sonuçları Nasıl Değerlendiriliyor?

*Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.

*Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.

*Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.

*Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

*Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.

*8'inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.

*Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.

Bu Yıl TEOG Ek Puanı Kimler Alıyor?

Peki bu yıl TEOG 'a giren öğrenciler ek puan nerelerden alabiliyor, nelere ek puan veriliyor?

Milli Eğitim Bakanlığı TEOG yönergesine göre 2015-2016 eğitim yılında puan teşviki verilecek öğrencilerde TÜBİTAK olimpiyatlarında başarılı olma şartı aranıyor. Buna göre ek puanlar TÜBİTAK tarafından düzenlenen bilim ve matematik olimpiyatlarına katılarak Türkiye'yi uluslararası olimpiyatlarda temsil etme başarısı elde eden öğrencilere verilecek. Olimpiyatlarda birinci olarak altın madalya alan öğrencinin Yıl Sonu Başarı Puanı'na (YBP), YBP'nin yüzde 10'u kadar ek puan ilave edilecek. Olimpiyatlarda ikinci olanların YBP'sine %9, üçüncü olanın YBP'sine %8, dereceye girmeyen ama uluslararası olimpiyatlarda ülkemizi temsil eden öğrencilere de %7'lik ilaveler yapılacak. Hem bilim hem de matematik olimpiyatında başarılı olan öğrencinin iki derecesinden yüksek olanının tamamı, diğerinin de yarısı YBP'sine eklenecek.

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) Nedir?

Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlâk bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Bu puanlar toplanarak her öğrenci için 700 tam puan üzerinden AOSP hesaplanacaktır.

Ortaöğretim Yerleştirme Puanını Nasıl Hesaplayabilirim?

Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP) Hesaplama aracını kullanarak kolayca OYP hesaplamalarınızı kolayca yapabilirsiniz.

Ortak Sınavlarda Yapılan Yanlışlar Net Sayısına Etki Eder Mi?

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

Puanlar Nasıl Hesaplanıyor?

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) = (OSP1 + OSP2) / 2 = (497.7778 + 540.5556 ) / 2 = 519.1667
8.Sınıf Yılsonu Başarı Puanı 78.2292
7.Sınıf Yılsonu Başarı Puanı 68.9700
6.Sınıf Yılsonu Başarı Puanı 75.8700
Ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı 519.1667
Yerleştirmeye esas puan (YEP) 371.1179


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.