TEOG yerleştirme puanları! MEB'in açıklanma tarihi

TEOG yerleştirme puanları! MEB'in açıklanma tarihi

TEOG YEP sonuç tarihi belli oldu. Lise eğitimine devam edecek binlerce öğrencinin girdiği TEOG sınavı yerleştirme sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlı tarafından düzenlenen TEOG sınavı yerleştirme sonuçları (YEP) 2017 ne zaman açıklanacak? Geçtiğimiz hafta Temel Eğitime Geçiş Sınavı'nın sonuçlarının açıklanmasının ardından lise eğitimine devam edecek öğrencilerin merakla beklediği TEOG YEP sonuç tarihi belirlendi. Öğrenci ve velilerin heyecanlan beklediği tarih MEB tarafından açıklandı. Peki 2017 TEOG tercihleri ne zaman başlayacak ve YEP sonuçları ne zaman açıklanacak? 

2017 TEOG YEP SONUÇ TARİHİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nca yayımlanan kılavuza göre, 30 Haziran'da yerleştirmeye esas puanların açıklanmasının ardından 14-24 Temmuz arasında liselere tercihler alınacak. Ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların kayıt işlemleri ise 30 Haziran-13 Temmuz'da yapılacak. 2017 TEOG sınavı liselere yerleştirme sonuçları, 11 Ağustos'ta ilan edilecek. Peki TEOG YEP sonuçları nereden açıklanacak?,

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI NEREDEN AÇIKLANACAK?

2017 TEOG yerleştirme sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yapmaları gerekmektedir. Ardından Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirler. 

25 OKUL TERCİH EDİLECEK

Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alan “Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu – Ek 1” doldurulup veli tarafından imzalanacak ve herhangi bir ortaokul müdürlüğüne teslim edilecektir. Okul müdürlüğü tercih işlemlerini bu forma bağlı kalarak veli adına yapacaktır. Okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir. Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecek.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

2017-2018 Eğitim öğretim yılı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü, okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıflarındaki öğrenciler eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.