Tüm müdür atamaları, iptal mı oldu?

Tüm müdür atamaları, iptal mı oldu?

Tüm müdür atamaları, iptal mı oldu?

 Danıştay İDDK, okul yöneticileriyle ilgili yönetmeliğin bazı hükümleri hakkında yürürlüğü durdurma istemini kabul etmişti.

Bu karardan sonra yapılan yorumlar çok kafa karıştırmaktadır.

1- Okul Müdürleri:

2014'te görev süresi uzatması yapılan tüm müdürlüklerin iptal olduğu yorumu doğru değildir. Görev süresi uzatılanlar yada uzatılmayan müdürlerin birlikte çalıştıkları ilçe müdürü ya da şube müdürleri 6 aydan az çalışmışlarsa bu kişilerin değerlendirme formları iptal olmaz sadece bu kişilerin verdiği puanlar sistem dışına atılarak yeniden değerlendirilir. Bu değerlendirme sonucunda;

- Daha önce 75 üstü almışken yeni değerlendirmede 75 altında kalanların müdürlüğü düşer,

- Daha önce 75 altı almışken yeni değerlendirmede 75 üstü alanların müdürlüğü uzatılır.

Yeni değerlendirmeden kastımız yeniden bir değerlendirme yapılması değildir. Bu kişilerin puanlarının düşülüp kalan puanların 100'lük sisteme uyarlanmasıdır.

Önemli Not: O dönemdeki tüm değerlendirmelerin iptal olması için Ek-1 Değerlendirme formunun tümden iptal olması ya da kriterlerin tümden iptal olması gerekir. Burada kısmi bir iptal vardır ve kısmı iptal kısmi değerlendirme ile çözülecektir.

2- Müdür başyardımcısı/yardımcısı :

Bu yönetmeliğe göre yapılan müdür başyardımcısı/yardımcısı görevlendirmeleri tümden iptal edilmelidir. Bu iptal daha önce burada çalışmakta olan yöneticiler için hak doğuracağı yada onların geri dönmesi gerektiği bilgisi çok da mantıklı değildir.

Burada mahkemenin vurgusu;

- Duyuru yapılmaması

- Okul müdürünün teklifine bağlı olarak tamamen keyfi görevlendirme yapılabilmesi

Noktalarındadır.

Bu durumda; görev süresi sona erenler de dahil herkesin eşit şartlarda değerlendirmeye tabi tutulması suretiyle görevlendirme yapılması gerekmektedir.

Diğer taraftan, tekrar söyleyelim ki; belirttiğimiz üzere, mahkeme kararı henüz tebliğ edilmemiştir. Tebliği beklemek gerekmektedir.

Maksut BALMUK

Öğretmen

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.