Türkçe ve  Matematik Kolaydı; Din Kültürü Zordu

Türkçe ve Matematik Kolaydı; Din Kültürü Zordu

Oğuzkaan Okulları Bölüm Başkanları ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, dün yapılan TEOG oturumlarını değerlendirdi.

Yılmaz, " Birinci TEOG'a göre hem Türkçe hem de Matematik sorularının daha kolay olduğu anlaşılıyor. Bugünkü sınavın eleyicisi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi gibi " şeklinde değerlendirmede bulundu.

TÜRKÇE

Beklendiği gibi birinci sınava göre öğrenciler Türkçede daha az zorlandıklarını belirttiler. Birinci sınav konuları ile ikinci sınav konuları neredeyse birbirinin aynısı olduğundan çocukların bilgisi oturmuştur. Dolayısıyla birinci sınava göre daha az zorlanmış olmaları doğaldır. Ancak genel anlamda öğrencilerin zorlanmadıklarını ifade etmiş olmaları sınavın ölçüsü olmadığını da gösterir.

MATEMATİK

Konular arttığı için öğrencilerin matematikte zorlanmalarını bekliyorduk. Ancak öğrenciler sorularda zorlanmadıklarını, soruların bilgiye dayalı olduğunu belirttiler. Koordinat düzleminde dönme ile ilgili bir soruya takıldıklarını belirtenler oldu. Bu sorunun dışında ölçücü soru olmadığını, birinci sınavdan daha kolay ve eleyici olmadığını düşünüyoruz.

DİN KÜLTÜRÜ

Anlaşılan günün seçici sınavı Din Kültürü idi. Çocuklar yorum sorularının çok olduğunu ve bazı kavramları anlatmaktan zorlandıklarını belirttiler. Peygamberin örnek yaşantısı ile ilgili soruda zorlandıklarını söylediler. Bilgiye değil, yoruma dayalı bir sınav olduğunu söylediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.