Ücretli öğretmenlik yapanlar için son dakika öğretmen atamaları haberleri (MEB)

Ücretli öğretmenlik yapanlar için son dakika öğretmen atamaları haberleri (MEB)

Ücretli öğretmenlik son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Ücretli öğretmenlere kadro mu verilecek, mülakat nasıl olacak? Sözleşmeli öğretmenlik, geçici öğretmenlik ve ücretli öğretmenlik hakkında açıklamalar yapan Milli Eğitim akanı İsmet Yılmaz, ücretli öğretmenlerin öğretmen olarak atanabilmesi ile ilgili çalışma yapılacağını ifade etti. Detaylara haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

Canlı yayında eğitim gündemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ücretli öğretmenlerle ilgili yeni bir çalışma yapıldığını da belirtti: “Bizde beş yıl ücretli öğretmenlik yaparak, öğretmenlik tecrübesini kazanmış kimselere, üç katı kontenjana girme şartı olmadan mülakat hakkı konusunda bir imtiyaz tanıyacağız.” Bakan Yılmaz'ın açıklaması ücretli öğretmenleri sevindirse de eğitimciler tepki gösterdi. Nedeni ise, beş yıl ücretli öğretmenlik yapmış ancak öğretmenlik mezunu olmayanlara atanma yolunun açılması. Eğitimciler aslında mülakatın kaldırılmasını istedi. Atanamayan öğretmenler de Twitter üzerinden Bakan Yılmaz'ın açıklamalarını eleştirdi.

DÖRT YIL SONRA KADRO

Sözleşmeli öğretmenlikle, kadrolu öğretmen arasında hiç fark yok. Sadece kimlik kartında yazıyor. Dört yıl sonra kadroya geçireceğiz. Ücretli öğretmenlerin mağdur olduğuna ben de inanıyorum. Şöyle bir kanuni değişiklik yapacağız. Bizde beş yıl ücretli öğretmenlik yaparak, öğretmenlik tecrübesini kazanmış kimselere, üç katı kontenjana girme şartı olmadan mülakat hakkı konusunda bir imtiyaz tanıyacağız. Bu da onların uğradığı kaybı biraz giderecektir.

KADRO ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

20 bin öğretmen atamak için duyuruya çıkacağız Şubat'ta. En son Başbakanımız Öğretmenler Günü'nde Çankaya Köşkü'ndeki konuşmasında 500'e yakın engelli öğretmenin atamasının yapılacağını duyurdu. Biz de çalışmamızı yapıyoruz. Milli sporculardan öğretmen atamaları için kadro talebimiz var, karşılandığında atayacağız.

haber 7

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.