Ücretsiz kurslara kayıtlar başladı

Ücretsiz kurslara kayıtlar başladı

Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde açılan ‘Destekleme ve Yetiştirme Kursları’ 24 Ağustos tarihi itibariyle öğrenci kayıtlarına başladı.

 Milli Eğitim Bakanlığının dershanelerle ilgili yayınladığı yönerge gereği, halk eğitim merkezleri bünyesinde açılan ‘Destekleme ve Yetiştirme Kursları’na 24 Ağustos - 18 Eylül tarihleri arasında öğrenci kayıtları yapılacak. Yönerge kapsamında Adıyaman Halk Eğitim Merkezi, öğrenci kayıtlarına başlayarak, billboardlara afişlerini astı. Dershanelere alternatif olacak olan kurslar ücretsiz olarak hizmet verecek.

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı yönergenin 5. maddesinde halk eğitim merkezlerinin mezun öğrencilerle ilgili Destekleme ve Yetiştirme kursları adı altında takviye kurslar açılması planlanmıştı. Bizde Adıyaman HEM olarak broşürlerimizi, afişlerimizi bastık. Bunu kamuoyuyla paylaştık, billboardlara astık. Bu gün itibariyle öğrenci başvurularımızı alıyoruz. Sayısal, sözel, eşit eğit ağırlık, dil ve mesleki liselere yönelik takviye kurslarımız olacak. Bu kursların tamamı ücretsizdir.

Yönerge doğrultusunda mezun öğrencilerimize yönelik çalışmalarımızı yürüteceğiz. Valilik nihai kararını verecek. Kurs yeri ve kurs zamanı yakın zamanda belirlenecek. Öğretmen başvurularını ise 1 Eylül itibariyle alacağız. Deneyimli öğretmenlerle bu işi yapacağız. Velimiz ve öğrencilerimiz mağdur olmadan bunu başarmayı hedefliyoruz.

24 Ağustos’ta başvurular başladı; 18 Eylül’de bitecek. 1 Eylül’de öğretmen başvuruları olacak. 1 Ekim itibariyle kurslara başlayacağız. 20 Haziran’a kadar devam edecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.