Yeni Eğitim Yılı Sorunlarla Başladı

Yeni Eğitim Yılı Sorunlarla Başladı

Eruh Yeni Eğitim Yılına Sorunlarla Başladı

 Okullar açılmasına rağmen eğitim ve öğretimde yaşanan öğretmen açığı, taşımalı eğitim ve okullarda çalışacak eleman eksikliği gibi sorunlar çözülemiyor.

Eğitim ve öğretimin ikinci haftasına girmemize rağmen öğretmen atamalarının yetersiz olması, Taşımalı eğitim sorunu ve iş kur müdürlüğünün proje kapsamında okullara göndereceği iş kur elemanlarının işlemlerinin yapılmaması eğitim öğretimde aksaklıklara neden olduğu gibi eğitimde kalite yetersizliğine yol açmaktadır.

Milli Eğitim Müdürlüğü, Eruh ve çevre köylerdeki okulların öğretmen ihtiyaçlarını ücretli öğretmenlerle gidermektedir.

Taşımalı eğitim ihalesi zamanında yapılmasına rağmen bakanlığın belirlediği muhammen bedelin düşük olması nedeniyle firmalar ihaleye ilgi göstermemektedir. Köylerden pilot okullara taşınacak öğrencilerin eğitim öğretime gecikmeli olarak başlayacak olmaları öğrencilerin ders müfredatından geri kalmalarına neden olmaktadır.

İş kur müdürlüğü tarafından yapılacak projeyle istihdam edilecek elemanlar, Okulların fiziki ihtiyaçlarını giderecektir. Ancak Bu elemanların alınmasındaki ön şartın lise ve üniversite mezunu olmaması işsiz olup ekonomik zorluklar içinde yaşayan evli genç vatandaşların mağdur olmalarına sebebiyet vermektedir. 

Kaynak: EruhunSesi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.