'Yeni müfredat hedeflerimize ulaşmamıza katkıda bulunacaktır'

'Yeni müfredat hedeflerimize ulaşmamıza katkıda bulunacaktır'

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Bugün Türkiye'de görülen her başarının altında eğitimin payı vardır. Bununla birlikte görülen her eksikliklikte de eğitime bir pay düşmektedir. Önümüzdeki dönem, bu eksiklikleri azaltma ve nihayetinde giderme dönemi olacaktır.

- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bugün Türkiye'de görülen her başarının altında eğitimin payı vardır. Bununla birlikte görülen her eksikliklikte de eğitime bir pay düşmektedir. Önümüzdeki dönem, bu eksiklikleri azaltma ve nihayetinde giderme dönemi olacaktır." dedi.

Yılmaz, Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) internet üzerinden yapılan yayınında, Mesleki Çalışma Programı kapsamında 2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu.

"Bir eğitim öğretim yılını daha geride bıraktık. Türkiye'yi hedeflerine bir adım daha yaklaştırdık." ifadesini kullanan Bakan Yılmaz, emeği geçen tüm yönetici ve öğretmenlere teşekkür etti.

Daha kaliteli bir eğitim vermek ve kazanılan tecrübelerin ışığında geleceği daha güvenli kılmak için gerçekleştirilen Mesleki Çalışma Programı'nın başarılı geçmesini dileyen İsmet Yılmaz, bu çalışmada eğitim öğretim süreci içerisinde görülen sorunların çözümünün tartışılacağını, eksikliklerin tespit edilip giderileceğini, iyi uygulamaların ve tecrübelerin ise paylaşılacağını belirtti.

Yılmaz, her geçen gün eğitimde daha iyiye gidildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu süreci daha etkili ve verimli kılmak bizlerin elindedir. Eğitim sistemlerinin başarısı da değişimi okuma ve değişime hızlı cevap verebilmeye bağlıdır. Eğitim sistemlerinin nihai amacı, topluma faydalı, toplumun değerlerini gözeten, etkili iletişim becerileri edinmiş, değişimi yönetebilen, öğrenme kaynaklarına erişme ve bunlardan etkin yararlanma becerilerini kazanan, bilgi iletişim teknolojilerini sadece kullanan değil aynı zamanda üretebilen, kendisiyle ve toplumla barışık, inisiyatif alan, araştıran, sorgulayan ve eleştirel düşünme becerisine sahip 'fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireyler' yetiştirmektir. Bu niteliklere sahip bireylerden oluşacak bir toplumun inşasında en önemli görev ise öğretmenlerimize düşmektedir."

- "Her başarıda ve eksiklikte eğitimin payı vardır"

Her dönem birçok yeniliğin uygulamasını eğitim sürecine kattıklarını ifade eden Bakan Yılmaz, eğitimle ilgili değişim çabalarının uygulamaya geçirilmesinde en büyük sorumluluğun öğretmenlere düştüğünün altını çizdi.

Öğretmenlerin benimsemediği, içselleştirmediği herhangi bir yeni uygulamanın başarılı olabilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Türkiye'de görülen her başarının altında eğitimin payı vardır. Toplumun kabulü de bu yönde görülen her eksikliklikte de eğitime bir pay düşmektedir. Önümüzdeki dönem, bu eksiklikleri azaltma ve nihayetinde giderme dönemi olacaktır. Bu süreçte yeni müfredat, bizim hedeflerimize ulaşmamıza katkıda bulunacaktır. Sürekli bir mesleki eğitim, öğretmen akademisiyle birlikte bizi hedeflerimize kısa sürede yaklaştıracaktır. Ben Milli Eğitim ailemize güveniyorum. Yöneticilerimize ve öğretmenlerimize güveniyorum. Hiç şüphe yoktur ki yarınımız çok daha aydınlık olacaktır."

İsmet Yılmaz, Türkiye'nin yarınını inşa edecek gençleri yetiştirirken şehit olan, hayatını kaybeden eğitim ailesinin mensuplarını rahmet ve şükranla yad ederek, "Çalışma arkadaşlarıma sonsuz başarılar diliyorum. Yolunuz, bahtınız ve ufkunuz açık olsun." ifadesini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.