Yeni Müfredatın Son Hali Ne Zaman Yayımlanacak?

Yeni Müfredatın Son Hali Ne Zaman Yayımlanacak?

Yeni Müfredatın Son Hali MEB Tarafından Ne Zaman Yayımlanacak?

Çalışmalarda Sona Gelindi. Peki Yeni Müfredatın Son Hali MEB Tarafından Ne Zaman Yayımlanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 13 Ocak'ta kamuoyunun görüşüne sunulan ilkokul, ortaokul, lise ve imam hatip ortaokulu ve liselerinde 51 ders ve 159 sınıf düzeyindeki öğretim programına gelen önerileri değerlendirilmek üzere 20 Şubat'ta Öğretim Programları Değerlendirme Çalışması başlatıldı.

Temel Eğitim, Ortaöğretim ve Din Öğretimi Genel Müdürleri, daire başkanları, uzmanları ve Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı üyeleri, daire başkanları ve uzmanları, taslak öğretim programlarının güncellenmesi çalışmalarını da yürüten Türkiye'nin birçok ilinden yaklaşık 200 öğretmen ve farklı üniversitelerden 50 akademisyenin de katılımı ile oluşturulan komisyonun Antalya'daki çalışmaları bugün sona erecek.     

13 Ocak-10 Şubat 2017 tarihleri arasında mufredat.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden yayınlanan taslak öğretim programlarına site üzerinden 175 bin 354, e-posta adresi üzerinden de 8 bin 737 olmak üzere toplam 184 bin 91 görüş bildirildi.

Komisyonlar görüşleri değerlendirdi     

Bakanlık tarafından Antalya'da düzenlenen "Öğretim Programları Değerlendirme Çalışması"nda kamuoyundan gelen görüşlerin taslak öğretim programlarına yansıtılmasını sağlamak adına her ders için kurulan 51 komisyon tarafından değerlendirme çalışması yürütüldü.     

Komisyonlarca gelen görüşlere ilişkin yapılan değerlendirmelerde, şu temel kriterler ele alındı:     

"Öğrenciler için işlevsel bilginin ön plana çıkmasını sağlama, programları gereksiz bilgilerden arındırmak adına sadeleştirme, evrensel ve milli değerlerin vurgulanması, 2023 vizyonu, Milli Eğitim Kalite Belgesi, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi, Endüstri 4.0, STEM (fen, teknoloji, mühendislik, matematik) yaklaşımı gibi konulara uygunluk."     

Programlar, bilimsel bir yaklaşımla analiz edilerek alan literatürü ve eğitim bilimlerindeki gelişmeler ışığında gerekli düzenleme çalışmaları yürütüldü.     

Düzeltme ve düzenleme çalışmaları yapılan taslak öğretim programları, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı ve üyeleri ile ilgili genel müdürlerin de katıldığı toplantılarda görüşülerek değerlendirildi.     

Çalışmanın devamında taslak programlar dil açısından tashih edildi ve grafikerler tarafından düzenlendi.     

Müfredatın son hali yayınlanacak     

Müfredat sürecinin ilerleyen aşamalarında taslak öğretim programları, ilgili genel müdürlükler tarafından tasarım açısından düzenlenerek Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına sunulacak.     

Talim ve Terbiye Kuruluna sunulan taslak öğretim programları önümüzdeki günlerde Kurul tarafından incelenecek ve müfredata son şekli verilecek. Müfredat daha sonra onaylanmak üzere Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a arz edilecek.     

Makam onayından sonra öğretim programlarının son hali, MEB'in internet sitesinde yayınlanacak.     

Yayınlanan programlara ilişkin olarak kitap yazma ve öğretmen eğitimi çalışmaları eş güdümlü biçimde yürütülecek.     

Yeni müfredata ilişkin öğretmen eğitimi çalışmalarında hem yüz yüze hem de uzaktan eğitim modeli uygulanacak.     

Yeni müfredat, ilkokul birinci, ortaokul beşinci ve lise dokuzuncu sınıflarda, 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanacak.   

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.