Yeni Müfredatta 2023 kriteri

Yeni Müfredatta 2023 kriteri

MEB'in yeni müfredat taslağına yönelik önerileri değerlendirmek için bir araya gelen 51 farklı komisyon çalışmalarını tamamladı. 185 bin görüş altı kritere göre tasnif edildi. İşlevsel bilgi, sadeleştirme, milli değer vurgusu, 2023 vizyonu, kalite belgesi, Endüstri 4.0 ve STEM yaklaşımı da bunlar arasında.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yeni müfredat taslağına yönelik gönderilen görüş ve önerileri değerlendirmek için Antalya'da toplanan 51 komisyonun çalışması sona erdi. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre; komisyonlar, 13 Ocak-10 Şubat 2017 tarihleri arasında gönderilen toplam 184 bin 91 görüşü mercek altına aldı.

Görüşlere ilişkin yapılan değerlendirmeler 6 temel kriter göre gerçekleştirildi. İncelemeler, öğrenciler için işlevsel bilginin ön plana çıkmasını sağlama, programları gereksiz bilgilerden arındırmak adına sadeleştirme, evrensel ve milli değerlerin vurgulanması, 2023 vizyonu, Milli Eğitim Kalite Belgesi, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi, Endüstri 4.0, STEM (fen, teknoloji, mühendislik, matematik) yaklaşımı gibi kriterlere göre yapıldı.

Düzenleme çalışmaları yapılan müfredat taslağı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı ve üyeleriyle de görüşüldü. Önümüzdeki günlerde taslak düzenlenerek Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına sunulacak ve kurul tarafından incelenecek. Son şekli verilecek müfredat daha sonra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a arz edilecek. Makam onayından sonra öğretim programlarının son hali, MEB'in internet sitesinde kamuoyuna duyurulacak. Yayınlanan programlara ilişkin olarak kitap yazma ve öğretmen eğitimi çalışmaları ise eş zamanlı yürütülecek. Öğretmen eğitimi çalışmaları hem yüz yüze hem de uzaktan eğitim modeliyle gerçekleştirilecek. Yeni müfredat, ilkokul birinci, ortaokul beşinci ve lise dokuzuncu sınıflarda 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanacak.

SURİYELİ ÖĞRENCİLERİN KİTAPLARI 100 AKADEMİSYENE EMANET

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) arasında 'Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonun Desteklenmesi Projesi' kapsamında okutulacak ders kitaplarının hazırlanması için protokol imzalandı. Çeşitli üniversiteler ile Suriyeli öğretim üyelerinden oluşturulacak 100 kişilik ekip, Suriyeli öğrenciler için ders kitapları hazırlayacak. Konuyla ilgili MEB Müsteşar Yardımcısı Eren Demirci de kayıp bir nesli telafi edebilmek için Suriyeli çocukların eğitime hazır bir şekilde entegre olmasını hedeflediklerini söyledi

Kaynak: Karar Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.