YLSY Sonuçları İçin Açıklama

YLSY Sonuçları İçin Açıklama

YLSY sonuçlarına açıklama.

1416 sayılı Kanun kapsamında Bakanlığımızca sağlanan yurt dışı yüksek lisans ve doktora bursu için sözlü sınava çağrılmaya hak kazanan adayları belirleme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar sonuçlarını ÖSYM'nin http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir.

Sözlü sınav 24 Kasım - 5 Aralık 2014 tarihleri arasında Başkent Öğretmenevi'nde yapılacaktır. Sözlü sınava çağrılan adaylar, sözlü sınava giriş bilgileri ve tarihlerini Bakanlığımızın Resmi Burslu Öğrenci Sistemi (REBUS - http://rebus.meb.gov.tr) üzerinden daha sonra öğreneceklerdir.

Sözlü sınavdan sonra adayların ALES puanının %40'ı, sözlü sınav puanının %40'ı ile lisans mezuniyet notunun %20'si dikkate alınarak YLSY yerleştirme puanı hesaplanacaktır. YLSY yerleştirme puanı 70 ve üzeri olan adaylar, sözlü sınava girdikleri lisansüstü öğrenim grubu için ilan edilen kurum kontenjanlarına yerleştirme tercihi yapmaya hak kazanacaklardır. (Bkz. 2014 YLSY Kılavuzu / Tercih tablosu) 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.