YOZGAT İDARE MAHKEMESİNDEN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA HUKUK DERSİ

YOZGAT İDARE MAHKEMESİNDEN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA HUKUK DERSİ

YOZGAT İDARE MAHKEMESİNDEN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA HUKUK DERSİ

 YOZGAT İDARE MAHKEMESİNDEN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA HUKUK DERSİ

 

MEB’in10-28 şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen sözlü sınav işlemlerinde ve sadece sözlü(Mülakat) puanı ile  yapılan 1709 şube müdürü atamasında hukuka uygunluk bulunmadığına ilişkin Yozgat İdare Mahkemesine açılan davada mahkeme

TÜRK MİLLETİ ADINA

Ankara 7. idare mahkemesi esas no: 2014/955 sayılı açılan davada(tüm sözlü sınav işlemlerinin ve sözlü sınav neticesine dayalı olarak yapılan tüm atama işlemlerinin iptali ve yürütmenin durdurulması istenilmektedir.) Anılan mahkemenin 10.07.2014 günlü kararı ile” Danıştay kararlarında özetle; şube müdürü kadrosuna görevde yükselme sınavı sonucunda yapılacak atamanın; adaylar arasında objektifliği sağlayabilecek nesnel bir değerlendirme ölçütü olan yazılı sınavdaki başarı puanının değerlendirme dışı bırakılarak, yalnızca, yazılı sınavı tamamlayıcı nitelikte olması gereken ve başarı kriterleri daha muğlak olan sözlü sınav sonuçlan esas alınarak yapılmasının liyakat ilkesine aykırı olduğu belirtilmektedir.

Bu itibarla, sözü edilen yönetmelik maddeleri uyarınca sadece sözlü sınav puanlarına göre oluşturulan başarı listesi esas alınarak 1709 adet şube müdürü kadrosuna yapılan atama işleminde hukuka uyarlık bulunmamaktadır. Öte yandan, yukarıda belirtilen gerekçe doğrultusunda, Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü Görevde Yükselme Sınavına katılanların yazılı ve sözlü puanlan beraber değerlendirilmek suretiyle başarı sıralamasının belirlenmesi gerektiğinden, davacının sadece sözlü sınav puanı esas alınmak suretiyle başarısız sayılmasına ilişkin işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır

Yozgat İdare Mahkemesi açılan davanın  ;Ankara 7.İdare Mahkemesinin 10.07.2014 tarihinde verdiği karar sonucunda konusu kalmadığı ve konusu kalmayan dava hakkında karar vermeye yer olmadığına Oy birliğiyle karar vermiştir. YANİ MEB’İN 1709 HUKUKSUZ ATAMAYI İPTAL ETMESİ İÇİN BAŞKA KARARLAR ARAMASINA GEREK YOK DEMİŞTİR.




HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.