Yusuf Tekin'in Devam Kararı MEB İçin Büyük Kazançtır

Yusuf Tekin'in Devam Kararı MEB İçin Büyük Kazançtır

Milletvekili aday adaylığı için adı geçen Müsteşar Yusuf Tekin, göreve devam dedi. Müsteşar Bey'in görevde kalması Milli Eğitim için büyük bir kazançtır. www.mebpersonel.com/ ÖZEL HABER

  Haziran ayında yapılması planlanan milletvekilliği seçimleri için istifalar gelmeye başladı. Daha önce kulislerde ismi telaffuz edilen Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarından bazıları da istifa ederek aday adayı oldular. Bunlar; Müsteşar Yardımcıları Salih Çelik ve Yusuf Büyük, Hayat Boyu Eğitim Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli ve Bakan Yardımcısı Orhan Erdem.

Aday adaylığı için ismi geçenlerden biri de Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sayın Yusuf Tekin idi. Fakat beklenen olmadı ve Sayın Müsteşar , göreve devam dedi. Müsteşar Beyin verdiği bu karar eğitim camiasında sevinçle karşılık buldu. Zira kendisinin Milli Eğitim Bakanlığında görevine devam etmesi Bakanlık için büyük bir kazançtır.

Eminiz ki kendisi aday olsaydı, tıpkı eğitimde olduğu gibi siyasette de başarılı bir grafik çizecekti. Fakat kendisi kararını verdi ve eğitim için mücadele edeciğini duyurdu. Müsteşar Beyin bu kararı da MEB içinde  mutluluk yarattı.

Müsteşar Bey'in bu güne kadar yapmış oldukları gösteriyor ki kendisinin göreve devam kararı alması Milli Eğitim için büyük bir kazançtır.Şimdi sizlere Müsteşar Bey ile birlikte Türk eğitiminde yaşanan gelişmelere göz atarak O'nun döneminde neler elde ettiğimizi bir kez daha görelim:

İlk olarak Müsteşar Bey ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapısı açılmış oldu. Evet yanlış duymadınız, Milli Eğitim Bakanlığı o güne kadar kapılarını kapatmıştı. Öğretmenleri bırakın sendika yöneticilerine bile açılmayan kapılar Müsteşar Bey göreve geldikten sonra ardına kadar açılmış ve bugün sorunu olan öğretmenler özgürce bunu iletebilmektedirler.

Yukarıda belirttiğimiz gibi kendisi  öğretmen ve öğretmen adaylarıyla iletişim halinde kalmış onların sorunlarına kulak vermiş ve bu sorunların çözümü için çaba sarf etmiştir. Bunun göstergesi de öğretmen adaylarının taleplerine kulak verip 2014 Şubat ayında 10 bin öğretmen atamasının gerçekleştirilmesi ve herhangi bir taslak veya yönetmelik çıkacağı zaman öğretmenlere danışılması ve onlardan görüş alınmasıdır.

Günümüzde sosyal medyanın hayatımızda ne kadar aktif rol aldığını görmekteyiz. İnsanlar artık sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışıyorlar. İdarecilere sorunlarını bu yolla iletiyorlar. Fakat bir çok idarecinin çıkan seslere kulak vermediğini görüyoruz. Fakat Müsteşar Bey, sosyal medyada da aktif olarak kendisine iletilen sorunlara ve sorulara cevap vermeye çalışarak bizlere bir kez daha 'iyi ki görevinde kalmış' dedirtiyor.

Bir başka husus ise paralel yapı. Müsteşar Bey bu konuya da kayıtsız kalmamış, paralel yapı ile mücadele etmiştir. Özellikle dershanelerin özel okula dönüştürülmesi hususunda aktif rol oynayan Yusuf Tekin, dershanelerin özel okula dönüştürüldüğünde eğitimin özel sektördeki payının % 25'lere çıkacağını ifade etmiştir. Yapılan bu atılım paralel yapı tarafından sabote edilmeye çalışılmış fakat başarılı olamamıştır. Bugün yaşananlar gösteriyor ki dershane aslında o kadar önemli bir faktör değil. Dershaneler kapatıldığında fırsat eşitsizliğinden dem vuranlar, sınavların müfredatla uyuşmadığını iddia edenler, öğrencilerin eksik kalacağını savunanlara yine Müsteşar Yusuf Tekin ve Bakanlık yetkilileri yaptıkları icraatlarla cevap verdiler. TEOG ve hafta sonu açılan ücretsiz kurslar bunun en büyük göstergesidir. YGS ve LYS konusunda da TEOG benzeri bir sistem geliştirilmesi de aykırı seslerin kesilmesini sağlamıştır.

Tüm bu gelişmeler göz önüne alındığında, Müsteşar Yusuf Tekin'in istifa etmeyişi ve görevine devam ediyor olması eğitim camiası adına büyük bir kazançtır. 

Dileriz ki Müsteşar Bey bu ülke için bu ülkenin eğitimi için daha önemli ve daha büyük adımlar atacaktır.

Saygılarımızla.

Mebpersonel.com  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.