14 yıldır bu öğretmenlerin kaybını kim karşılayacak

14 yıldır bu öğretmenlerin kaybını kim karşılayacak

14 yıldır bu öğretmenlerin kaybını kim karşılayacak

2005′ ten beri yaratılan eşitsizliğin sonucunda,  öğretmenlerin yıllık kaybı 2750 TL…
Milli Eğitim Bakanlığı yıllardır uzman öğretmenlik adıyla öğretmenleri arasında eşitsizlik yaratıyor…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 13.08.2005 yılında “Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükseltme Yönetmeliği” yayımladığından beri 14 yıl oldu. İlk uzman öğretmenler hala uzman maaşı alıyorlar. Hakları olan uzman maaşlarının karşılığında eşdeğer olan öğretmen arkadaşları ise on dört yıldır bu haktan yararlanamıyorlar.

Hem statü ve hem de maaş olarak eşitsizlik
2005 yılında çıkan yönetmelikte MEB öğretmenlikte 3 hizmet sınıfı belirledi. (Öğretmenlik, Uzman Öğretmen, Başöğretmen) 7 yıl öğretmenlik yapan ve sınavı kazanan öğretmenler ile alanında yüksek lisans yapmış öğretmenler uzman öğretmen oldular ve hakkettikleri uzman maaşı farkını bugüne kadar aldılar ve almaya devam ediyorlar.


Buna göre; şu anda MEB’de kaç kişi uzman ve başöğretmen maaşı alıyor bilinmiyor. Oysa ki o günden bugüne aynı özelliklere sahip yüz binlerce öğretmen var ve meslektaşlarından uzman ve başöğretmen olarak ayrılıyorlar. Hem statü ve hem de maaş olarak eşitsizlik yaratan bu uygulama konusunda MEB hiçbir şey yapmıyor.


Aynı eğitime ve hizmet yılına sahip iki öğretmenden biri uzman diğeri ise değil
Eğitim Uzmanı Ali TAŞTAN, “ Öğretmenlik zaten özel bir ihtisas mesleğidir. Tüm öğretmenlerin aynı statüde değerlendirilmesi gerekir. Öğretmenler odasında aynı eğitime ve hizmet yılına sahip iki öğretmenden biri uzman diğeri ise değil. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Okullardaki çalışma barışının sağlanması, yaşanan bu eşitsizliğin ortadan kaldırılması için MEB’in gecikmeden düzenleme yapması gerekiyor” dedi. Ayrıca Taştan, bu statü farklılığından dolayı uzman ya da başöğretmen unvanı olmadığı için binlerce öğretmenin yıllık 2750 Lira kaybı olduğunu ve 14 yıldır da bu kaybın devam ettiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.