15 BİN ÖĞRETMEN ATAMASINDA KAÇ OKUL TERCİHİ YAPILACAK?

15 BİN ÖĞRETMEN ATAMASINDA KAÇ OKUL TERCİHİ YAPILACAK?

OCAK AYINDA YAPILACAĞI DUYURULAN 15 BİN ÖĞRETMEN ATAMASINDA, ADAYLARA KAÇ TERCİH HAKKI VERİLECEK?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ocak Ayında emekli olanların yerine 15 bin yeni öğretmen atanacağını açıkladı. Peki öğretmen alımları yapılırken, adaylar kaç okul tercihi yapabilecek?

Geçtiğimiz haftalarda sıkça tartışılan MEB Atama ve Yer Değiştirme Taslağına göre; öğretmen atamalarında uygulanan tercih sayısı 25'ten, 80'e çıkarılmaktadır. Fakat, Bakanlık tarafından kamuoyu ile paylaşılan ve görüş alınan, halen de üzerinden tartışılan bu yönetmelik hala taslak halinde. O yüzden, eski yönetmelik hala geçerli ve atamalara kadar taslak kabul edilmezse adaylar yine 25 okul tercihinde bulunabilecekler. 

Mevcut düzenleme

"(4) Öğretmenlik görevine atanma talebinde bulunan adaylar, en fazla 25 eğitim kurumunu tercih edebilirler. Adaylar başvurularında tercihleri dışına atanmayı kabul edip etmediklerini de belirtirler."

MEB Atama ve Yer Değiştirme Taslağındaki Düzenleme

"Öğretmenliğe atanma isteğinde bulunan adaylar en fazla 80 tercihte bulunabilir. Adaylar başvurularında, tercihleri dışına atanmayı kabul edip etmediklerini de belirtir.''

Atamalarla ilgili gelişmeleri ve önemli detayları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz...

İLKER ÖZTÜRK / MEBPERSONEL.COM
twitter.com/ilkeroztrkk

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.