20 bin öğretmen ataması ne zaman olacak? 2018 Öğretmen atama gelişmesi

20 bin öğretmen ataması ne zaman olacak? 2018 Öğretmen atama gelişmesi

Binlerce öğretmen adayının merakla beklediği 20 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak? 2018 senesi itibariyle yapılması planlanan 20 bin öğretmen ataması ile ilgili Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu. İşte öğretmen atamalarında son durum.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş öğretmen atamaları hakkında açıklamalarda bulundu ve 20 bin öğretmen ataması hakkında bilgi verdi. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 2018 yılında 20 bin öğretmen ataması yapılacağını belirterek, "AK Parti iktidarlarında 561 bin 451 öğretmen ataması yapıldı. Gönlümüz arzu eder, hiçbir öğretmen adayı arkadaşımız açıkta kalmasın ama Türkiye'nin imkanları açısından bunun oldukça zor olduğunu biliyoruz." dedi.

2018 YILINDA 20 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlandı. Bu görüşmeler sırasında milletvekillerinden gelen soruları yanıtlandıran Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş dijital para birimi Bitcoin, taşeronlara kadro verilmesi, öğretmen atamaları hakkında açıklamalarda da bulundu. 2018 yılında 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirileceğini belirten Bakan Numan Kurtulmuş 2014 yılından sonra yapılan öğretmen atamalarına değindi. Son üç yılda 102 bin öğretmen ataması gerçekleştirildiğini hatırlatan Bakan Kurtulmuş AK Parti döneminde yapılan atama sayılarını açıkladı.

BİZ İSTERİZ Kİ KİMSE AÇIKTA KALMASIN

Atama bekleyen öğretmen adaylarının hepsinin MEB personeli olarak atanmasını istediklerini ifade eden Bakan Kurtulmuş “isteriz ki atama bekleyen hiçbir öğretmen adayı arkadaşımız açıkta kalmasın, ancak imkanlar ve şartlar açısından bu çok zor” açıklaması yaptı. 2000 ile 2014 yılları arasında 459 bin öğretmen atandığını belirten Bakan Kurtulmuş, 2014 yılından sonra 102 bin öğretmen atandığını, 2002 yılından itibaren Ak Parti döneminde ise 561 bin 451 öğretmen atandığını belirtti.

Maarif Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Kurtulmuş Maarif Vakfının 68 ülkede, Yunus Emre Enstitüsünün de 43 ülkede 54 kültür merkezi, 46 ülkede 85 Türkoloji bölümüyle toplamda 61 ülkede 130 irtibat noktasında faaliyet gösterdiğini açıkladı

HABER 7

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.