20 bin öğretmen atamasına, rekor başvuru yapılıyor

20 bin öğretmen atamasına, rekor başvuru yapılıyor

20 bin öğretmen atamasına, rekor başvuru yapılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), geçtiğimiz ay 20 bin öğretmen ataması için duyuruya çıkmıştı. Duyuruda şartlar, takvim ve branş bazında ataması yapılacak öğretmen sayısı açıklanmıştı.Bakanlık, geçtiğimiz günlerde duyuruda yayınlanan takvime göre ön başvuru için ilk atama ekranını açtı. Ön başvuruların, başvuru sırasında seçilen İl veya İlçe MEM'de onaylatılması gerekiyor.

Başvuru süresinin bitmesine  3 gün kala 20 bin atama için başvuru sayısı 72 bini aştı. Süre dolduğunda başvurup, başvurusunu onaylatan aday sayısının 120 bin civarında olması bekleniyor.

Kısacası ön başvuru gerçekleştiren her iki öğretmenden biri mülakata çağırılmış olacak. Sözleşmeli öğretmen atamaları mülakatları ise Aralık ayında olacak.

20 bin sözleşmeli öğretmen atamaları için mülakatlar Aralık ayında tamamlanıp 15 Ocak 2019'da mülakat sonuçları ilan edilecek. 20 bin yeni sözleşmeli öğretmenin ataması ise 7 Şubatta. 

MEBPERSONEL.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.