20 Bin Öğretmen Atamasında Puanlar Ne Kadar Düşecek?

20 Bin Öğretmen Atamasında Puanlar Ne Kadar Düşecek?

20 bin öğretmen atamasında artık atamalar için tercihler yapılacak ve atama sonuçlarının açıklanması beklenecek. Geçtiğimiz atamada mülakat puanları çok yüksekte kalmıştı. Bu atamada atama puanları nasıl olacak? Puanlar ne kadar düşecek?

Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı takvim dahilinde 20 bin öğretmen ataması için süreç işliyor. Mülakat puanlarının açıklanmasının ardından sıra tercihlerin yapılmasına ve atama sonuçlarının açıklanmasına geldi.

Geçtiğimi Eylül ayında yapılan atamalarda ilk defa mülakat puanı kullanılmış ve kontenjanda olduğu halde mülakat puanları nedeniyle atanamayan öğretmen adayları olmuştu.

Öğretmen adayları Eylül ayında yapılan mülakatlarda şişirilen puanların kurbanı olmuş, bir çok düşük puanlı öğretmen adayı atanırken; yüksek puan alan öğretmen adayları göreve başlayamamıştı. Öğretmen atamalarında mülakat puanlarının bu sefer nasıl olacağı merak ediliyordu.

Şubat atamasının Temmuz ayına sarkması ile bu uzun süreçte öğretmen adayları mülakatlarda nasıl puan verileceğini merak ediyorlardı. Milli EĞitim Bakanlığının bu mülakatlarda daha titiz davranarak şişirilmiş puanlara yer vermeyeceği biliniyordu. Nitekim mülakatlarda +5 ve -5 puan uygulanarak öğretmen adaylarının bir nebze de olsa sıkıntı çekmelerinin önüne geçilmiş oldu.

Mülakatlarda +5 ve -5 puan uygulamasının yapılması doğal olarak atama puanlarını etkileyecektir. Geçtiğimiz atamada atama taban puanları yüksek kalırken bu atamada puanların düşeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Peki atama puanları ne kadar düşecek?

Atama puanlarının ne kadar düşeceğine yönelik tahminde bulunmak zor fakat şöyle bir açıklama getirmek mümkün olacaktır.

Mülakatlarda tavan puan +5 uygulaması yapıldığı için, KPSS puanına göre atama kontenjanı içerisinde olanlardan mülakatlarda +5 puan alanlar ve daha yüksek KPSS puanına sahip olanların ataması yüksek ihtimal görülebilir.

Örneğin: 

Sınıf öğretmenliği branşında KPSS puanı ile atama yapılmış olsaydı 73 puan alan aday atanmış olacaktı. Fakat mülakat olduğu için işin rengi değişiyor. Mülakatta tavan puan uygulaması nedeniyle +5 puan eklendiğini varsaydığımızda mülakattan 78 puan alan bir adayın atanma ihtimali % 50'nin üzerine çıkıyor.

Yani sınıf öğretmenliği mezunu olup mülakattan 78 puan ve üzeri alanların atanma ihtimali çok yüksek görünüyor. Sizlerde benzer hesaplamayla atanma ihtimalinizi bulabilirsiniz. Sayısal verileri elde etmek için sosyal medyadan yararlanabilirsiniz.

MEBPERSONEL.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.