20 bin sözleşmeli öğretmen başvuru sonuçları!

20 bin sözleşmeli öğretmen başvuru sonuçları!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017 yılında alımı yapılacak 10 bin sözleşmeli öğretmen başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Binlerce öğretmen adayı başvuru sonuçlarını merakla bekliyor

Sözleşmeli öğretmen ataması başvuru sonuçları 21 Mart salı günü itibariyle büyük merak konusu oldu. Öğretmen adayları gözünü bu haber dikti. MEB tarafından 2017 yılında yapılacak olan 20 bin 127 kişilik öğretmen alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak. Öğretmen adayları "Sözleşmeli öğretmen ataması başvuru sonuç ekranın" sorusunun yanıtını arıyor. İşte Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanan sözleşmeli öğretmen alım şartları başvuru detayları ve tüm merak edilenleri

MEB SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN BAŞVURULARI SONUÇLARI

Ön başvuruların alınması ve sözlü sınav merkezlerinin ilanı için süreç, 15 Mart 2017 tarihinde başlamıştı. Adaylar, 21 Mart 2017 tarihine kadar devam edecek olan bu işlemlerin ardından 27 Mart tarihinde sözlü sınava alınacakları sınav merkezlerini öğrenecek.

Yani sözleşmeli öğretmen alımı başvuru sonuçları Mart ayı içerisinde netlik kazanacak. Öğretmen olmak isteyen binlerce kişi ilkatama.meb.gov.tr adresinde sonuçları kolaylıkla öğrenebilecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN OLACAK?

Adayların mülakatları ise Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak. Mülakat sonuçlarına itirazların değerlendirilmesinin ardından atamaların haziran ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Bakan Yılmaz, atanan öğretmenlerin yaz tatili boyunca oryantasyon eğitimine tabii tutulacaklarını ve eylülde göreve başlayacaklarını açıkladı. 

BRANŞ DAĞILIMI NETLEŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin takvimi yayımladı. İşte, bakanlığın yapmış olduğu o açıklama:

Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik kapsamında 20.127 pozisyona sözleşmeli öğretmen atamak üzere Ek 1 Atama Yapılacak Alanlar ile Başvuruya Esas Olacak Taban Puan ve Kontenjan Listesinde belirtilen alanlarda başvuru alınacaktır.

öğretmen-ataması

MEB’in açıkladığı kontenjan dağılımına göre, 3 bin 570 ile en çok alım, sınıf öğretmenliğine yapılacak. Bu kontenjanı 2 bin 193 ile İngilizce, 2 bin 143 ile din kültürü ve ahlâk bilgisi, 1.835 ile ilköğretim matematik ve 1.720 kişi ile okul öncesi takip ediyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.