2012 KPSS puanıyla yerleşen, öğretmen olabilir mi?

2012 KPSS puanıyla yerleşen, öğretmen olabilir mi?

2012 KPSS puanıyla yerleşen, öğretmen olabilir mi?

  2012 KPSS’den bu yana iki merkezi yerleştirme ile beraber çok sayıda kurumsal (sözleşmeli veya kadrolu) personel alımı yapıldı. Bu alımlarda yerleşen eğitim mezunu adaylar, 2013 puanı ile öğretmenlik tercihi yapıp yapamayacağı konusunda tereddüt yaşıyorlar. 

Tercih kılavuzu ne diyor?

Kılavuza göre, “merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar (Yerleştirilen, yerleştirildiği halde ilgili kuruma başvurmayan, yerleştirilen ancak yerleştirildiği kadro/pozisyonun niteliğini taşımadığı tespit edilen ya da yerleştirilerek ataması yapılan), daha sonraki merkezi yerleştirme işlemlerinde yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamayacaklardır.

Yani 2012 puanı ile 2012/2 veya 2013/1 merkezi alımlarında yerleşenler 2014 KPSS’ye kadar olan 2013/2 ve 2014/1 merkezi alımlarında tercih yapamazlar.

Öğretmen tercihleri merkezi alım değil

Eğitim mezunları, öğretmen atamaları tek kurum üzerinden yapıldığı için bu alımı merkezi alım gibi değerlendirerek yanılgıya düşmektedirler. Bu alım merkezi alım değildir. çünkü;

- B grubu alımlar 2012 puanıyla yapılmaktadır. Öğretmen atamaları ise 2013 puanıyla olacaktır.

- B grubu puan (p3) kullanılmamaktadır. Atamalar P121 puanıyla yapılmaktadır.

- Tercihler ÖSYM üzerinden değil, MEB sistemi üzerinden yapılmaktadır.

- Farklı farklı kurumlara değil sadece MEB’e atama yapılmaktadır.

B grubuna yerleşenlerin öğretmenlik tercihi yapmasında bir engel yok

Yukarıda verdiğimiz bilgilerden de çıkarılacağı üzere; 2012 puanıyla veya daha öncesinde KPSS puanıyla yerleşenler (yani şu an kurumlarda çalışanlar) 2013 P10 puanları ile öğretmenlik tercihi yapabilirler.

Yerleşenler MEB’e nasıl geçecek?

Tercih ile yapılan MEB öğretmen alımları kadrolu olduğu için;

- Kurumlarda kadrolu olarak çalışanlar kurum muvafakati ile

- Kurumlarda sözleşmeli çalışanlar istifa ederek

MEB’e geçiş yapacaklardır.

Kutay Seymen ARIKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.