2013 Şubat Öğretmen Ataması Olacak Mı?

2013 Şubat Öğretmen Ataması Olacak Mı?

Atama bekleyen pek çok öğretmen adayın kafasındaki soru bu: Şubatta öğretmen ataması var mı?


Şimdilik bakanlık yetkilileri Şubatta öğretmen ataması olmayacağı yönünde açıklamalar yapsa da sayın Ömer Dinçer’in geçtiğimiz günlerde yaptığı “3 yıl içerisinde eksik olan 120 bin öğretmenin atamasını yapacağız.” sözü Şubatta atama yapılması ihtimalini biraz olsun artırıyor. Hatırlayacağınız üzere 2012 Şubat atamasının yapılmayacağı 2011 Ağustos atamalarından sonra söylenmiş, ancak 2012 Şubatında 17 bin öğretmenin ataması yapılmıştı. Yaklaşan seçimler , mevcut ihtiyaç durumu ve bakanın açıklamaları üstüste konduğunda Şubat ataması olacak gibi gözüküyor.


Tabi hemen şunu da belirtmekte fayda var. 2012 Şubat atamaları 2011 Ağustos atamalarından sonra oluşan kamuoyu tepkisi ve beklentisi ile gerçekleştirildi. Yani hiç hesapta yokken (ve atama yapılmayacağı açıklanmasına rağmen) özellikle görsel medyada yer alan haberler ve sosyal medyadan yükselen tepkilerle Şubatta atama yapma durumu ortaya çıkmıştı.


Oğuzhan ÜNAL / Eğitim Bilimleri Uzmanı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.