2014 Ağustos Öğretmen Ataması Branş Dağılımı

2014 Ağustos Öğretmen Ataması Branş Dağılımı

2014 Ağustos Öğretmen Ataması Branş Dağılımı

 2014 Ağustos Öğretmen Ataması Branş Dağılımı Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI 2014 Ağustos ayında 40 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Atama bekleyen on binlerce öğretmen adayı 40 bin kontenjanın branşlara göre dağılımını merak ediyor. Son norm kadro güncellemesi ışığında atamalarda başı çekecek bölümler belli gibi ...

 Başbakan Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI'nın son açıklamalarına bakıldığında mart ayında kesin olarak ek atama yapılmayacak. Maliye Bakanlığının da gündeminde böyle bir çalışma yok. Yerel seçimler dolayısıyla öğretmen aadayları her ne kadar mart ataması olacağı beklentisi içine girse de bugün NABİ AVCI'nın açıklamalarından sonra, beklentilerin boşa çıktığını kesin bir dille söyleyebiliriz. Dolayısıyla öğretmen adaylarının aklında 2014 KPSS sınavı ile 2014 Ağustos öğretmen atamaları branşlara göre kontenjan dağılımı nasıl olacak soruları var.

40 Bin Atama Resmiyet Kazandı

Ağustos ayının son haftasında gerçekleştirilecek olan öğretmen atamalarında aslan payını İngilizce, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sınıf Öğretmenliği, Fen Teknoloji, Türkçe ve Matematik Öğretmenliği alacak. Ağustos atamalarında şubat atamasında olduğu gibi sadece doğu bölgeleri değil, batı bölgelerine de ciddi sayıda atama yapılacak. Özellikle batı bölgelerinde bulunduğu halde, çeşitli sebeplerden ötürü norm kadro sıkıntısı çeken okullara atamalar yapılacak. Bu kararın temel sebebi ise bakanlığın, Merkezi Ortak Sınavlara katılan öğrencilerin okullarında yaşanan öğretmen yetersizliği sıkıntılarının 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren minimum seviyeye çekmek istemesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.