2014 Lise Taban Puanları YEP Yüzdelik Dilimleri

2014 Lise Taban Puanları YEP Yüzdelik Dilimleri

TEOG Lise Taban Puanları YEP Yüzdelik Dilimleri

 2014 Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması Kapsamında Oluşan Yerleştirmeye Esas Puan Değerleri açıklandı. Bu kapsam tüm liselerin teog taban puanları ve lise puanları yüzdelik dilimleri 2014 TEOG lise yerleştirme puanları
 
Öğrencilerin 1 ayı aşkın süredir bekledikleri TEOG açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan 2014 TEOG sonuçları sonrası şimdi gözler tercihlere çevrildi. Sınav sonucunu hala öğrenemeyen öğrenci var ise aşağıdaki ekrandan SBS sınav sonuçları öğrenebilirler.

Tercih Yaparken Yüzdelik Dilimi Göz Önüne Alın

Değerli öğrencilerimiz, MEB TEOG tercih takvimine göre tercihler yapılacak. Tercihlerinizi yaparken OYP puanınız ve yüzdelik dilime bakarak tercih yapınız. Biz e okul olarak öğrencilerimize kesinlikle yüzdelik dilime bakarak tercih yapmalarını öneriyoruz. Puanlar her yıl değişkenlik gösterir ancak yüzdelik bilimler başarı sırasını gösterdiği için yanılma payı çok daha azdır.

İstediğim Bir Lisesinin Yüzdelik Dilimini Nasıl Öğrenirim

SBS Puanı ile Yüzdelik Dilim arasında ters orantı vardır. Yani SBS puanınız yükseldikçe yüzdelik dilim düşer. İstediğiniz bir liseye puanınızın tutup tutmadığını tahmin etmek için o lisenin geçen yıl en kaç puanla öğrenci aldığına bakın. O puanın geçen yıl ne kadarlık yüzdelik dilime denk geldiğini araştırıp kendi diliminizle kıyaslayarak tahmin yürütebilirsiniz. Biz sizler için geçen yılın MEB tarafından yayınlanmış olan yüzdelik dilimlerini bir araya getirdik. Aşağıdan il il seçip tıklayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.