2015 Ağustos Öğretmen Atamaları

2015 Ağustos Öğretmen Atamaları

2015 yılında 37 bin öğretmen ataması yapılacak. Peki 2015 Ağustos öğretmen atamalarında kontenjanlar ne zaman açıklanacak?

 2015 KPSS sonuçları açıklandı. Sıra öğretmen atamalarına geldi. 37 bin öğretmen ataması yapılacak. Öğretmen atama kontenjanları ne zaman açıklanacak? 2015 Ağustos öğretmen atamalarında branşlara göre kontenjan dağılımları ne zaman açıklanacak? Detaylar Mebpersonel.com'da...


Ağustos içinde yapılacak 37 bin öğretmen atamasında hangi alandan ne kadar öğretmen atanacağını merak eden öğretmen adayları için bilgi var.

Öğretmen Atamaları Grubu İçin TIKLAYINIZ

KPSS sonuçları açıklanmasının ardından öğretmen adayları gözlerini, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek 2015 Ağustos öğretmen atamalarında hangi branştan ne kadar öğretmen alınacağına ilişkin bilgiye çevirdi.
Haber7, öğretmen adaylarının merakla beklediği bu bilgiyi Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine sordu.



HABERLER DOĞRU DEĞİL, KONTENJAN DAĞILIMI 15'İNDEN SONRA
Ağustos ayı içinde yapılacak 37 bin öğretmen ataması ile ilgili hangi alandan ne kadar öğretmen atanacağı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, çalışmaların devam ettiği bilgisini verdi.
2015 Ağustos Öğretmen Atamaları Branş Dağılımı Kontenjanları rakamları ile ilgili internet sitelerinde ve sosyal medyada dolaşan bilgilerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden bakanlık yetkilileri, kontenjanların henüz belirlenmediğini belirtti.
Ağustos ayı içerisinde 37 bin öğretmen kadrosuna atama yapılacağı bilgisinin dışında henüz netleşen bir rakam olmadığını ifade eden Bakanlık yetkilileri, Ağustos ayının 15'inden sonra kontenjan rakamlarının duyurulacağını açıkladı.


ÖĞRETMEN ATAMALARI ÇOK YAKINDA!
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bayramda TRT' de katıldığı programda Ağustos ayında 37 bin adet öğretmen atamasının yapılacağını açıklamıştı. 

Nabi Avcı katılmış olduğu programda; "Bu yıl yapılmış olan KPSS sonuçları ve Alan bilgisi sınav sonuçlarına göre Ağustos ayında 37 bin kadro için Maliye Bakanlığı'ndan onay aldık" bilgisini de vermişti.



47 BİN KADRO İHDAS EDİLDİ
Kanunla, Milli Eğitim Bakanlığına 47 bin öğretmen kadrosu ihdas ediliyor. Öğretmen unvanlı kadrolardan 35 bin adedi ile Bakanlığa ait diğer hizmet sınıfları kadrolarından 2 bin 320 adedine, Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve 2015 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu kapsamında yapılan atamaların dışında 31 Aralık 2015'e kadar atama yapılacak.


Kaynak : Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.