2015 Ağustos Öğretmen Atamaları Kadroları Netleşiyor

2015 Ağustos Öğretmen Atamaları Kadroları Netleşiyor

2015 Ağustos Öğretmen Atamaları Kadroları Netleşiyor

Öğretmen adayları 4 Temmuz 2015 günü KPSS'ye girecek. 2015 KPSS ve ÖABT'ye 330 Bin Öğretmen adayının atanmak üzere yeterl puanı almak için gireceği düşünülüyor. Öğretmen adaylarının merak ettiği konuda 2015 Ağustos'ta ne kadar öğretmenin atanacak olması..Bu konuda çeşitli durumlar var onları mebpersonel.com olarak siz ziyaretçilerimize açıklıyoruz...

Daha önce Öğretmen Atamaları ile ilgilii yetkililer şu açıklamaları yapmıştı:

BAKAN AVCI:
"En başta biliyorsunuz KPSS'ye göre bu atamalar yapılıyor. KPSS de 4 - 5 Temmuz 2015 tarihinde yapılacak. Ayrıca öğretmenler için KPSS'den sonra bir de alan sınavı var o da 12 Temmuz 2015 tarihinde yapılacak. Dolayısıyla bu kadro ihdasının seçimlere yönelik bir seçim ekonomisi uygulaması olduğu spekülasyonu doğru değil. Temmuz ayında ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'nda, hangi branştan ne kadar öğretmenin emekliye ayrıldığı netleşmiş olacak. Bütün bunlara göre yapılacak hesaplamaların sonucu olarak da Milli Eğitim Bakanlığı, ihdas edilecek bu 47 bin kadroyu ne zaman ve nasıl değerlendireceğini o zaman planlamış olacak."

-Bu açıklamaya göre 2015 Ağustos'ta 47 Bin Öğretmen atamasının yapılacağı akıllara gelse de aslında Ağustos ayında atanacak Öğretmen sayısı 35 Bin adettir. Çünkü Mart ayında mecliisten geçirilen bu kadro daha sonra merkezi bütçedeki devlet memuru kadrolarına eklendi. Ve diğer atamaları toplam kadrodan çıkarınca Ağustos Öğretmen Atamaları için 35 Bin adet kadro kaldığı görülüyor. Yani 2015 KPSS sınavından sonra branşlara göre atanacak toplam Öğretmen sayısı ekstra artırmalar olmadığı sürece 35 Bin olacak.

Bu konuda yetkililerden açıklama geldiği takdirde mebpersonel.com olarak siz ziyaretçilerimize duyurmaya devam edeceğiz..

MebPersonel.com/ÖzelHaber



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.