2015 Eylül Ayı MEB Öğretmen Atama Kontenjanları Açıklandı

2015 Eylül Ayı MEB Öğretmen Atama Kontenjanları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı 37 bin öğretmen ataması kapsamında branş bazında kontenjanlar açıklandı.

 MEBPERSONEL

Yüz binlerce öğretmenin merak ettiği öğretmen atama kontenjanları açıklandı. Bakanlık, 100'den fazla branşa norm açıklarını gözeterek 37000 kadroyu adaletli bir şekilde paylaştırdı. Milli Eğitim Bakanlığı, 15 Eylülde atanması planlanan 37000 öğretmen için branş bazında kontenjanları açıkladı. 4-10 Eylül arasında tercihler alınacak, 15 Eylülde atamalar başlayacak.


En fazla kontenjan 4189 ile Sınıf öğretmenliğine verildi. Sınıf öğretmenliğini 3964 ile İngilizce öğretmenliği takip etti. Branş bazında kontenjan dağılımına göre en çok kontenjan verilen branşlardan 3. sırada 3819 kadro ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği ve 4. sırada ise 2574 kontenjan ile İlköğretim Matematik  öğretmenliği yer alıyor.


Bakanlık, yapılacak 37 bin öğretmen atamasından %70'lik kısmına yakınını doğu illerine verdi. MEB ilk atama başvuru ekranı 4 Eylülde açılacak. Öğretmenler 40 tercih yapacak. 41. tercih ile ''Neresi olursa görev yaparım'' kısmını da işaretleyebilecek. Tercihlerin muhakkak İl Milli Eğitim Müdürlüklerine onaylatılması gerekiyor.








2015 Öğretmen atamaları ile ilgili her türlü bilgi, belge paylaşımı ve bu süreçteki tüm haberler her yıl olduğu gibi bu yıl da mebpersonel.com'da olacak.
Mebpersonel.Com / Özel Haber

Bu yazının tüm hakları www.mebpersonel.com'a aittir. "www.mebpersonel.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.