2015 Öğretmen Atamaları İçin MEB'e Verilen Kadro İzni..

2015 Öğretmen Atamaları İçin MEB'e Verilen Kadro İzni..

2015 Öğretmen Atamaları İçin MEB'e Verilen Kadro İzni..

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2015'te atayabileceği öğretmen sayısı MEB Komisyonu tarafından 53 bin olarak açıklanmıştı. Bilindiği üzere 2015 yılında MEB'e alınması öngörülen 3 bin hizmetli kadrosu iptal edilmiş, yerine 3 bin öğretmen atanması için çalışma yapılmıştı. Buradan da anlaşılacağı üzere Maliye Bakanlığı'nın MEB'e öğretmen atamaları için verdiği kadro tahsisi en başta 50 bin ve 3 binlik hizmetli-öğretmen kadro dönüşümü ile birlikte MEB'in toplam 53 bin öğretmen atama izni bulunuyordu. Bu 53 Bin atamadan sonra, Başbakan Davutoğlu'nun onayı ile Mart ayıda 47 Bin Öğretmen Kadrosu da meclisten torba yasa kapsamında geirilmişti.

MART AYINDA BAŞBAKAN DAVUTOĞLU ONAYI İLE 47 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI KADROSU GEÇİRİLDİ

 Yapılan 15 bin atamadan sonra 2015 yılı için MEB'in atayabileceği öğretmen 53 binden 38 bine düşmüş oldu. Buna Mart ayında meclisten geçirilen 47 Bin Kadrodan 35 Bin Öğretmen atamasını da  ilave edince MEB, 31 Aralık 2015'e kadar 73  bin öğretmenin daha atamasını yapabilecek izne sahip olduğu görülüyor.  Bilindiği gibi büyük sayıdaki öğretmen alımları her yıl Ağustos-Eylül döneminde yapılmaktadır. Hatta yakın geçmişe, 10 yıl öncesine kadar öğretmen atamaları yılda 1 kez yapılıyordu. Yani, Şubat, Mart, Haziran gibi aylarda öğretmen ataması yapılmıyordu. Fakat hükümet politikası MEB'in politikasını da etkiliyor. Seçim öncesi çok sayıda devlet memuru ataması oluyor. Bunun en somut ve yakın örneği 4 yıl önce yaşandı. 2011 yılında Haziran'da 30 bin, Ağustos'ta 10 bin 500 öğretmenin ataması yapıldı. Durum böyle olunca ve 2011'de yapılan atama örneği de düşünüldüğünde atama bekleyen öğretmenler Haziran ayında öğretmen ataması bekliyor fakat MEB'de Ağustos ayında Öğretmen ataması yapılması için çalışma yapılıyor.  Sn Bakan Nabi Avcı'nın açıklamaları da Öğretmen atamalarının Ağustos ayında yapılacağını işaret ediyor.


MERKEZİ BÜTÇEDEN GEÇİRİLEN 53 BİN KADRODAN KALAN 38 BİN NE OLACAK?

3 Bin memur kadrosu ile birlikte MEB'in elinde 2015 yılında kullanılmak üzere aslında 53 bin kado vardı bu kadrolardan 15 Bin öğretmen ataması şubat ayında kullanıldı. Geriye kalan 38 bin kadronun durumu atama bekleyen öğretmenler tarafından merak ediliyor. Alınan son bilgilere göre MEB yetkilileri de bu kalan 38 Bin Öğretmen kadrosunu inkar etmiyor. Yani sonuç olarak MEB'in elinde 
1) 53 Bin kadrodan kalan 38 Bin kadro
2) 35 Bin kadro (başbakan onayı ile meclisten geçen) 2015 yılı için öğretmen atamalarında kullanılacak kadrolar olduğu iddia ediliyor.

MEB'in kadro iznine göre haziran ayında yeni bir atama yapılabileceği konuşuluyor.  Sözün özü-Mayıs-Haziran ve Ağustos-Eylül dönemlerinde, yani önümüzdeki 7 ay içerisinde öğretmenleri 38 bin ile 65-70 bin(tahmini) arasında bir atama bekliyor. MEB'in resmi verilerine göre 278 bin atama bekleyen öğretmen bulunuyordu. Son atama ile bu sayı 263 bin dolaylarına düştü. 2015 yılında eğitim fakülteleri 34 bin mezun verecek ve formasyon alan sayısı son verilen 40 bin kontenjan ile 2015 yılında toplam olarak 60 bini geçmiş olacak. 2015 yılında 100 bin atama olsa bile 2016 yılına yine 300 bin dolaylarında işsiz öğretmen ordusu ile girilecek. 

mebpersonel.com/ÖzelHaber

 Bu haberin tüm hakları mebpersonel.com'a aittir. " www.mebpersonel.com" şeklinde aktif bağlantı gösterilerek alıntı yapılmalıdır. Aksi halde ilgili siteye yasal takip uygulanır

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.