2015 Sonbahar ALES ne zaman açıklanacak? | ÖSYM

2015 Sonbahar ALES ne zaman açıklanacak? | ÖSYM

2015 Sonbahar ALES ne zaman açıklanacak? | ÖSYM sorgusu için tıklayınız.

  ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, 2015 sonbahar ales sınav sonuçları açıklandı mı, ösym 22 kasım tarihinde yapılan 2015 ales sınav sonuçları ne zaman açıklanır, 2015 sonbahar ales sınav sonuçları, ales sınav sonuçları 2015

merakla beklenen ales 2015 sonbahar 22 kasım 2015 ösym sınav sonuçları açıklandı mı_ ales sınav sonucu sorgulama, ales sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
Türkiye’de yükseköğretim kurumlarında yer alan kadrolara personel alımları için ve lisansüstü eğitim başvuruları sırasında kullanılacak olan puan amacı ile yapılan ALES (Akademik Personel ve Lisans Eğitimi Giriş Sınavı) her yıl ÖSYM tarafından yapılıyor. Yılda iki defa yapılan ALES sınavı 22 kasım pazar günü bu yıl ikincisiyle gerçekleştirildi. Yılın bu son ALES sınavına katılan kişiler için şimdilerde ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merakı başladı. ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu adayların internette aradıkları en popüler konuların başında kendisine yer bularak, sonuçlar açıklana kadar gündemde kalmaya devam edecek gibi görünüyor.
 
Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız. 
 
ÖSYM tarafından yıl içerisinde 2 defa olmak üzere her yıl gerçekleştirilmekte olan ALES’in sonbahar sınavı yapıldı. 22 kasım 2015’te yapılan ALES’in sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu olurken, daha önceki sınavlarda sonuçların açıklanma süreleri bu noktada sınava katılanlar için en somut örnekler oluyor. Özellikle de ALES’te sınav sonuçlarını genel olarak en geç 2 haftalık süreç içerisinde açıklamakta olan ÖSYM’nin 22 kasım pazar günü yapılan 2015 ALES sonbahar sınavının ise sonuç açıklamalarını en geç iki hafta içerisinde yaparak, sınava katılanlara duyuracağı tahmin ediliyor.
 
Bir lisans programından mezun olabilecek pozisyonda olan ve lisans programını başarıyla tamamlayanlar ile denklik belgesi alabilen yurt dışında lisans eğitim almış kişilerin başvurabildikleri ALES’e ilişkin yapılan başvurular herhangi bir sınırlama olmadan her yıl 2 defa yapılan sınavların her birine katılabilme imkanı bulunuyor. ALES sınav sonuçları açıklamaları ise Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından dijital platform üzerinden gerçekleştiriliyor.
 
ÖSYM sonuç açıklama portalı üzerinden ALES sonbahar sınavına katılan adayların sonuç açıklamaları en geç iki hafta içerisinde gerçekleştirerek, puanlarını öğrenebilmeleri sağlanacak. ÖSYM tarafından yapılacak ALES sınav sonuçları açıklamaları internet üzerinden öğrenilebilirken, adaylar dijital platformda sınav sonuçlarına ise nereden bakacağını merak ediyor. ÖSYM’nin dijital platform üzerinde yer alan resmi web sayfasına entegre hizmet veren portalı sonuc.osym.gov.tr adresinden yapılacak ALES sınav sonuçları açıklaması sayesinde artık adaylar, kuruma ve şubelerine gitmek zorunda kalmadan sınav sonuçları açıklanır, açıklanmaz internete erişim sağlayabildiği her yerden kolay bir şekilde sonuçlarını öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.
 
Sınav şartlarına başvuru için uygun kriterlere sahip olan adaylar, son derece pratik bir şekilde internet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Özellikle de dijital platform üzerinde yapılan ALES başvurularının başvuru tarihlerinin dolmasını takiben en geç 1 ila 1,5 ay içerisinde ALES yapılıyor. ALES sınav sonuçları ise genel olarak yine dijital platform üzerinden en geç 2 haftalık periyotlar içerisinde gerçekleştiriliyor. Dijital platform üzerinde yer alan sonuç açıklama sayfasından ALES sınav sonuçları açıklama duyurusuna girilerek, çıkan sayfasında ÖSYM aday bilgilerini girerek, son derece kolay ve hızlı bir şekilde ALES’ ten alınan puanı görebilmek mümkün oluyor.(milliyet)
www.mebpersonel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.