2015 Şubat’ta 10-12 Bin Öğretmen Alımı Olabilir

2015 Şubat’ta 10-12 Bin Öğretmen Alımı Olabilir

Kamuoyunda ve internet medyasında, atama bekleyen öğretmenler en çok konuşuluyor. Atama bekleyen Öğretmenler Şubat'ta 40 Bin atama istiyor.

 Eğitim ve Fen-Edebiyat Fakülteleri her sene on binlerce mezun vermeye devam ederken 2015 yılı ve sonrasını bu haberimizde değerlendireceğiz. Önce Bakanımızın ve Müsteşarımızın daha önceki tarihlerde yapmış olduğu açıklamaları hatırlayalım:

21 Mart 2014 -Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI: "Kadro ölçüsü imkanlarında öğretmenlerimizi alıyoruz. Eksiğimiz olan 126 bin öğretmen açığını 2 yıl içinde tamamlayacağız. Ondan sonra ücretli öğretmenlik meselesi de kalmayacak. Herkes kadrolu olarak görevine devam edecek. Ondan sonra ise sadece emekli olanların yerine almaya başlayacağız."

19 Eylül 2014- MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN:"40 binyeniatamayı yaparken, illerimiz arasında hiç bir ayrım gözetmeksizin norm kadronun yüzde 80'ine ulaşmayı hedefledik. Böylece tüm illerde norm kadroların yüzde 80'i dolmuş oldu. "

2015 Şubat’ta 10-12 Bin Öğretmen Alımı Mümkün!

2015 Şubat ayı öğretmen atamaları için adaylar yoğun şekilde baskılarını sürdürüyor. Genel seçimlerin Nisan ayında yapılması planlanırken emekli olan öğretmenlerden boşalacak kadrolara Şubat ayında atama yapılması mümkün gözüküyor. Ancak toplam kadronun 10 binin biraz üzerinde olması beklenirken, öğretmen adayları 40 bin öğretmen talebinde ısrar etmektedirler. Son kararı Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Maliye Bakanlığı verecektir. 10 binin üzerinde bir alımın yapılması için yeni kadro ihdası gerekmektedir.

2015 Yazında Dershane Öğretmenleri Kadroya!

2015 Temmuz ayında yönetmeliğe göre şartları tutan dershane öğretmenlerinin kadroya geçişi için başvurular alınacaktır. Ağustos ayı içerisinde de mülakatlar yapılacaktır. 1/7/2015 tarihi itibariyle bir dershane veya etüt merkezinde en az 6 yıl çalışmış olma, 657'deki genel şartlar ile öğretmen atamaya ilişkin özel şartları taşıma şartların sahip olanlar sınavsız olarak MEB’de öğretmen olabilecektir. Yeni uygulamayla ne kadar öğretmenin bu şekilde atanacağı , hangi branşlardan kaç kadro ayrılacağı henüz belli değil.

2015 Eylül’de 40 Bin Öğretmen

Gelecek yıl Eylül ayında ortalama yine 40 bin öğretmen ataması planlaması yapılacaktır. Son iki yılın atama sayıları ve Bakan Avcı’nın açıklamalarından hareketle yine 40 bin öğretmen atama planlamasının yapılacağını söyleyebiliriz. 2015 Bütçesi oluşturulduktan sonra 1-2 ay içinde öğretmen planlaması kamuoyuna resmen açıklanacaktır.

2016 Yılından Sonra Öğretmen Alımları Azalacak!

2016 yılı içerisinde de önemli sayıda öğretmen alımı yapılacaktır. 40-50 bin civarında bir öğretmen alımı düşünüldüğünde 2016’dan sonra kademeli olarak öğretmen alımları azalacaktır. Hatta bazı branşlardan sembolik alımlar yapılacaktır. Dershane öğretmenlerinin kadroya geçirilmesi , bazı branşları çok olumsuz etkileyecektir.

SONUÇ: İki yıl içerisinde MEB’in öğretmen açığı büyük oranda kapacaktır. Aralık ayındaki MEB Şura’sında öğretmen yetiştirmeyle ilgili yeni kararların alınması bekleniyor. Dershane öğretmenlerinin kadroya geçirilmesiyle MEB’in öğretmen açığında büyük değişimler yaşanabilir hatta bu durum bazı branşları çok olumsuz etkileyebilir. Atanamayan branş öğretmenleri Şubat’ta 10 bin değil daha fazla atama yapılmasını istemektedirler. Şubat ataması mutlaka yapılacaktır ancak verilecek kadro sayısının öğretmen adayları memnun edip etmeyeceği önem taşımaktadır.
( www.gazetekamu.com )


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.