2015 YILINDA NE KADAR ÖĞRETMEN ALIMI PLANLANIYOR?

2015 YILINDA NE KADAR ÖĞRETMEN ALIMI PLANLANIYOR?

MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK, 2015 YILINDA YAPILACAK KAMU PERSONELİ VE ÖĞRETMEN ALIMLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

Maliye Bakanı Şimşek'in açıklamaları şu şekilde oldu: Son yıllarda kamuya ciddi personel aldık. Önümüzdeki yıl personel alımını azaltacağız çünkü ihtiyacımız azaldı. 2015 yılında kamuya 74 bin personel alınacak. Bunların 30 bini polis, doktor vs. Geriye 40 bin kadro kalıyor, bunların da büyük bölümünü öğretmen ve sağlıkçılar oluşturacak. Geriye çok fazla kadro kalmıyor. Bu nedenle belki bazı kurumlara hiç personel alınmayacak.

Bakan Şimşek'in açıklamalarını Mebpersonel.com olarak yorumlarsak; 40 bin kadronun içinde öğretmen ve sağlıkçı alımı, ek olarak bazı kurumlara ufak miktarlarda alım planlanıyor. Bu da demek oluyor ki öğretmen alımı için ayrılacak olan kadro 30 bin civarında olacak.

Sözü edilen rakamların, 2015 yılı boyunca yapılacak öğretmen alımları açısından son derece yetersiz olduğunu belirtmek isteriz. Yüz binlerce öğretmen atama beklerken ve bir o kadar da öğretmen ihtiyacı varken, 2015 yılında Şubat ayında 40 bin, Ağustos-Eylül aylarında da yine en az 40 bin civarında öğretmen atamasının yapılması gerektiğini hatırlatmak isteriz.

MEBPERSONEL.COM / ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.