2016 Kasımında öğretmen atamaları ile ilgili son gelişmeler

2016 Kasımında öğretmen atamaları ile ilgili son gelişmeler

Öğretmen adayları atama bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ekim ayında yapmış olduğu 18 bin civarındaki öğretmen atamasının ardından, diğer adaylar 2016 Kasım ayında bir atama yapılıp yapılmayacağını merak ediyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı Ekim ayında 18 bin 506 sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirdi. Adaylar önce KPSS lisans ve alan sınavlarına girdi, daha sonra da Eylül ayında açıklanan sözlü sınav sonuçlarına göre Ekim ayında tercihlerde bulundu. Yeni sistemle yapılan ilk atamaların ardından atanamayan öğretmenler yeni atamanın yolunu gözlüyorlar.

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2016 Kasım ayında yeni bir atama yapacağına dair beklentileri olan öğretmenler için müjdeli haber henüz yok. MEB konu ile ilgili atama yapılacak yönünde bir açıklamada bulunmadı.

 

18 BİN 506 SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATANDI


Atanan öğretmenler 2650 lira alacak ve ek ders ücreti olarak da 11 Lira alabilecek. Öğretmenler, kadrolu öğretmenlerle aynı maaşı alabileceği gibi, yazın da ek ders ücreti olmaksızın maaşlarını alabilecekler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.