2016 KPSS ÖABT Branş Sıralamaları Bekleniyor

2016 KPSS ÖABT Branş Sıralamaları Bekleniyor

2016 KPSS ÖABT'ye giren adaylar ÖSYM'den branş sıralamalarının açıklanmasını bekliyorlar.

Mebpersonel.com - 2016 ÖABT sonuçları açıklandı. 2016 KPSS ÖABT'ye giren adaylar ÖSYM'den branş sıralamalarının açıklanmasını bekliyorlar.

20 Ağustos'ta yapılan ÖABT sonuçları 2 Eylül tarihinde açıklanmıştı. ÖABT sonrası p121 puanlarını öğrenen adaylar şimdi ise branş bazında sıralamalarını merak ediyorlar.

Sözleşmeli öğretmen alımlarında bilindiği üzere branş sıralaması son derece önemli. Sözlü mülakata katılabilmek için branşlara ayrılan kadro sayısının 3 katı aday içerisinde olabilmek gerekiyor. Bu yüzden şu an için adaylar açısından en önemli konu branş sıralaması olarak görünüyor.

15 bin sözleşmeli öğretmen alımı için ÖABT adaylarının da ön başvuruları alınacak. Başvuru sonrası sözlü mülakat süreci başlayacak. Branş sıralamalarının bir an önce açıklanması gerekiyor.


Ayrıca ilave 15 bin öğretmen ataması daha yapılması planlanıyor. Yeni eğitim-öğretim dönemine toplam 30 bin öğretmen ataması yapılarak başlanacak.

ÖSYM, ÖABT sonrası oluşan branş sıralamalarını açıkladığı an Mebpersonel.com olarak sizlerle paylaşacağız.

MEBPERSONEL.COM / ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.