2016 Öğretmen Atamaları -30 Bin Şubat Atamasında En Çok Kadro Hangi Branşlara?

2016 Öğretmen Atamaları -30 Bin Şubat Atamasında En Çok Kadro Hangi Branşlara?

2016 Yılı Öğretmen Atamaları -30 Bin Şubat Atamasında En Çok Kadro Hangi Branşlara?

 2016 Yılı Öğretmen Atamaları -30 Bin Şubat Atamasında En Çok Kadro Hangi Branşlara? Bu yılın sonuna yaklaşırken en çok merak edilen sorulardan birisi öğretmen atamaları hakkında oluyor. Daha önce yapılan açıklamalarda kasım ayı öğretmen ataması hakkında bazı bilgiler verilmişti. Bu bilgilere baktığımızda ise öğretmenlerin genel olarak Doğu bölgeleri tercih etmediği görülüyor.


En son yapılan atamalarda binlerce öğretmen yeni okullarına yerleşmiş ve eğitim ve öğretim programında çalışmaya başlamışlardı. Eğer siz de bu konu hakkında ayrıntılı merak ediyorsunuz haberimizde verdiğimiz bağlantıya tıklayarak bu konu hakkında yapılan en son dakika haberler sayfasında  2016 öğretmen atamaları hakkında daha detaylı bir bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca ek olarak Ele almak istediğimiz konu ise öğretmen atamalarının nasıl ve ne zaman gerçekleşeceği ile alakalıdır. Şubat ayında yaklaşık olarak 30 bin öğretmenin ataması bekleniyor. Konu ile ilgili ayrıntılar henüz netleşmedi ama 2016 yılında oldukça fazla öğretmenin yapılacak atamaları kapsamında yerleşeceği biliniyor.  



Bahsi geçen ayda yapılacak 30 bin kadro 109 branşa dağıtılacak. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı duyurular ile öğretmen atamaları ile ilgili norm güncellemeleri ne tamam ama güzel olduğunu bildiriyor. Bu güncellemenin akabinde branş branş öğretmen atamaları netlik kazanacak.

2016 Şubat ayı öğretmen ataması merak ediliyordu!
 Bu bilgilerden sonra ise el bette öğretmen atamaları branş branş dağılımı için tekrar aktif olmaya başlayacak. Norm güncellemesi tarihi ise 11 Kasım olarak belirtiliyor. Yani yarın yapılacak bir güncellemenin azından bazı branşlarda öğretmen ihtiyacının artacağı tahmin ediliyor. Konu hakkındaki düşüncelerinizi yorum olarak aşağıda belirtebilirsiniz. Geçmiş öğretmen atamalarının en son haline baktığımızda en çok ihtiyaç duyulan branşın sınıf öğretmenliği olduğunu söyleyebiliriz.  Bu listede ikinci sırada ise İngilizce branşı yer alıyor. KPSS ile Barajı geçemeyen adaylar genel olarak tercümanlık tercih ediyorlar. Fakat gelecek yıllarda İngilizce öğretmenliği alanında oldukça büyük bir artış olması bekleniyor. Hemen akabinde ise din kültürü branşı yer alıyor. Yaklaşık olarak 3500 kontenjanı yer aldığı bu bölümde, genel olarak ilahiyat fakültelerinden gelen adaylar öğretmenlik yapmaya başlıyor. Listenin tamamına göz atmak için sayfanın en altına göz atabilirsiniz. Felsefe Almanca öğretmenliği dersleri ise kontenjanı en az listeler olarak biliniyor. Ayrıca Meslek Lisesi gibi bölümlerde tercih edilen birçok branş dalı Şubat ayında yapılacak öğretmen ataması ile son bulacak.


ŞUBAT AYI ÖĞRETMEN ATAMASI
30 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI
ÖĞRETMEN ATAMALARI
 Ek olarak bahsetmek istediğimiz diğer bir konu ise  alınan son bilgilere göre Şubat ayında yapılması beklenen öğretmen atamalarının branş dağılımı onda bir değişiklik olmayacağı ile ilgilidir. Yani geçtiğimiz 37 bin öğretmen ataması kapsamında branş dağılımı nasıl ise, gelecek atamaları da bu listenin değişmemesi bekleniyor. En çok ihtiyaç duyulan öğretmen branşları ise sınıf öğretmenliği, İngilizce ve Din Kültürü branşların olduğu biliniyor.  Şubat ayında yapılacak öğretmen atamasının bu yönde olacağı biliniyor. Ayrıca son olarak belirtmek istediğimiz bir konu ise bazı alanlarda öğretmen ihtiyacı nasıl olacak diye merak edenler norm güncellemesi gibi durumlar göz önünde bulundurması gerekiyor. Çünkü bu güncellemeler ile birlikte hangi alanda, ne kadar öğretmen ihtiyacı olduğu belirleniyor. Sizde Milli Eğitim Bakanlığı'nın en çok öğretmen ihtiyacı bulunan alanlarını yukarıda yazdığımız bilgilerden öğrenebilirsiniz. (ajanshaber)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.