2016 Şubat Öğretmen Atamalarında Muhtemel Branş Dağılımları

2016 Şubat Öğretmen Atamalarında Muhtemel Branş Dağılımları

Öğretmen Atamaları için belirlenen kadro sayısıyla ilgili açıklamalar yapıldı. Açıklama hem Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan hem de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan geldi. 50 bin atama yapılacak işte kontenjan ve branş tablosu...

Öğretmen Atamaları için belirlenen kadro sayısıyla ilgili açıklamalar yapıldı. Açıklama hem Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan hem de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan geldi.  50 bin atama yapılacak işte kontenjan ve branş tablosu...

Başbakan Davutoğlu Şubatta 30 bine yakın öğretmen ataması yapılacağı açıkladı. Norm kadro açıklarını dikkate alarak 2016 Şubat öğretmen ataması branş dağılımı tahmini olarak nasıl olabilir ?
KPSS ve ÖABT sınavı sonrası KPSS P121 puanları kullanılarak puan üstünlüğüne göre belirlenen atama sayısında atamalar yapılıyor.

2016 yılı için belirlenen kadro sayısıyla ilgili açıklamalar yapıldı. Açıklama hem başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan hem de Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI’dan geldi. Bakan Avcı'nın katıldığı programlarda öğretmen atamaları ile ilgili yaptığı açıklamalar üzerine , Şubat ayında 30 Bin, Ağustos ayında da 20 Bin öğretmen ataması yapılması bekleniyor.
 
Şubat ayında öğretmen atamaları için ayrılan kadro netleşti. Maliye Bakanlığı’ndan çıkacak izinle Şubat ayında 30 bin öğretmen ataması gerçekleştirilecek. 20 bin kadro da Ağustos ayının ilk atama kadrosu. Bu durumda Ağustos ayında da 20 bin atama yapılacak.

2016 KPSSve ÖABT ye toplamda 460 Bin öğretmen adayı girecek. Yapılan açıklamalara göre 2016 yılında 50 bin öğretmen atamaları gerçekleştirilecek. Bu atamanın 10+20 bini şubat ayında ve diğer 20 bini de Ağustos ayında kullanılacak. Ağustos ayı öğretmen atamaları için 20 bin kadro açıklaması diğer yıllardaki kadro sayısından az.

Şubat ayında öğretmen atamaları yapılacağı Başbakan, Bakan gibi en yetkili ağızlardan tescillenmiş oldu. Şubat ayında en az 20 bin Öğretmen ataması yapılacağı yapılan hesaplara göre büyük oranda ortaya çıkıyor. Dün akşam katıldığı yayında Başbakan Sn Ahmet Davutoğlu, 20-30 Bin civarında Şubat'ta öğretmen ataması olacağını, atama bekleyen yüz binlerce öğretmen adayına canlı yayında müjdeledi.
 
MEB'in en çok ihtiyaç duyduğu belli branşlara göre kontenjan tahminimizi siz öğretmen adaylarımıza paylaşıyoruz. Şubat ayında yapılacak olan 20-30 bin dolaylarında Öğretmen atamasına göre en şanslı branşlar ve kontenjan tahminlerimiz..  NOT: Tahminlerimiz, Şubat ayı Öğretmen Atama kadrosunun  30 Bin olması halinde yapılmış tahmini sayılardır. 

SONUÇ OLARAK:

Bu analizlerimiz sonucu MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu’nun, Ocak ayında yapılması planlanan 15 bin öğretmen atamasıyla alakalı olarak Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla Ocak ayında yapılması planlanan öğretmen atamaları konusunda: “15000 Kadro var; tek gerçek bu. En az 105 alana bu kadroları dağıtmamız gerekiyor.” diyerek en az 105 alanda atama yapılacağı bilgisini verdi. Bu 105 alanla ilgili yukarıdaki analizlerimiz sonucu yukarıdaki tabloya yakın bir atamanın yapılmasını beklemekteyiz.

2016'da 50 bin öğretmen atanacak

2016 yılında yaklaşık 50 bin öğretmen ataması yapılacak. Bunlardan 30 bini Şubat ayında, kalanı ise Ağustos'ta atanacak. Ağustos'ta öğretmenlerin yüzde 70'i Doğu ve Güneydoğu'ya atanmıştı. Bu kez tüm Türkiye geneline atama yapılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, şunları söyledi: ''Şubat ayında 30 bin öğretmen alınacak. Hem Şubat'ta hem Ağustos'ta yaptığımız öğretmen ataması sayısının ortalaması 50-52 bin arasında. 30 bin atanırsa geri kalan rakam da Ağustos'ta atanır diye düşünüyorum. Şubat'ta 81 ile atama yapılacak. Sınıf öğretmenliğinden ihtiyacımız 17 bin, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nden ihtiyacımız 16 bin, İngilizce'den 16 bin okul öncesinden ihtiyacımız fazla, Türkçe öğretmenliğinden fazla...''

Şubat'ta ataması yapılacaklar Eylül'de, Ağustos'takilerse 2017 Şubat'ında iş başı yapacak. 4 aylık eğitim süreci stajyer öğretmelik süresinden düşülecek, öğretmenler maaşlarını alacak.

Eğitimin öğretmenlerin atandıkları şehirde mi yoksa istedikleri şehirde mi verileceği ise henüz netleşmedi.
Aydoğdu bu konuda ise şöyle konuştu: ''Oradaki kültürel dokuyla ya da yerel dillerle ilgili öğretmenlerimize eğitim verilecek. 3 gün bu öğretmenlerimiz okulda öğretmenlerle derse girecekler. 4. gün idarecilerle, 5. gün de il ve ilçe müdürleri ile birlikte olacaklar.''

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.