2017'de Kaç Bin Memur Alımı Yapılacak? Bakan Açıkladı

2017'de Kaç Bin Memur Alımı Yapılacak? Bakan Açıkladı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2017 bütçesine alınacak personel sayısını 60 bin olarak yazdıklarını, ancak alımın bunun çok çok altında kalacağını açıkladı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Hürriyet Ankara Büro'yu ziyaret ederek dikkat çeken açıklamalar yaptı. En geç pazartesi gününden itibaren dünyanın en iddialı yatırım teşviklerini devreye sokacaklarını belirten Zeybekci, "Bu süper teşvikler için hemen 'Kendi yandaşlarını davet edecekler' diyecekler. Hayır, etmeyeceğiz. Her aşamada çok şeffaf olacağız" dedi.

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Hürriyet'i ziyaretinde ekonomiye ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Dünyanın en iddialı teşvik sisteminin yayımlanacakBakan Zeybekci: Personel alımı 60 binin çok çok altında olacak

Bakanlar Kurulu kararıyla başlayacağını belirten Zeybekci, metalurji, petro-kimya, yenilenebilir enerji, sağlık teknolojileri, ulaştırma teknolojileri gibi alanlarda yerli yabancı yatırımcılara özel davet götürerek, süper teşvikler verileceğini söyledi.

60 BİNİN ÇOK ÇOK ALTINDA OLACAK

2017 bütçesine alınacak personel sayısını 60 bin olarak yazdıklarını, ancak alımın bunun çok çok altında kalacağını açıklayan Zeybekci, şöyle konuştu: "Hazirandan itibaren Türkiye'nin diğer ülkelerden ayrışmasına neden olan 'açıklar' tek tek kapanıyor. Siyasi istikrarsızlık, başkanlık sistemi tartışmasıyla birlikte ortadan kalkıyor ki uzun vadede siyasi istikrarı pekiştirecek. Doğu ve Güneydoğu'nun bölünme ve güvenlik risklerine ilişkin açıklar kapanıyor. Rusya açığı, iki ülke arasında atılan adımlarla kapandı. Son olarak da Suriye ve Irak'taki savaşın bitmesine ilişkin işaretler var. Hükümet olarak uygun yatırım iklimi yaratılması anlamında yapılması gereken her şeyi yapıyoruz"


 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.