2017 KPSS İle 40 Öğretmen Ataması Yapılacak Mı? Bakan Cevapladı

2017 KPSS İle 40 Öğretmen Ataması Yapılacak Mı? Bakan Cevapladı

Maliye Bakanı Naci Ağbal cevapladı. 40 bin öğretmen ataması yapılacak mı? Genel Kurul'da öğretmen atamaları yine gündeme geldi. Tüm ayrıntıları mebpersonel.com olarak haberimizde açıklıyoruz.

Maliye Bakanı Naci Ağbal cevapladı. 40 bin öğretmen ataması yapılacak mı? Genel Kurul'da öğretmen atamaları yine gündeme geldi. Tüm ayrıntıları mebpersonel.com olarak haberimizde açıklıyoruz. Meclis Genel Kurulu'nda dün akşam Maliye Bakanı Naci Ağbal öğretmen atamaları ile ilgili milletvekillerinin sorularını cevapladı. 40 bin öğretmen ataması talebini soran milletvekillerine Bakan Naci Ağbal 2018'de 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. İşte o konuşmalar

BAKİ ŞİMŞEK

100 bine yakın öğretmen açığı var. Yarından sonra Öğretmenler Günü. Bakanlar Kurulu yarın öğretmenlerimize bir müjde versin. Bu 100 bin öğretmenimizin tamamını atayalım. Bunlara da şunu söyleyelim: "Devletimizin bugünkü durumu size 2,5; 3 milyar, 4 milyar maaş vermeye yetmiyor." Bu çocukların birçoğu, özellikle kadın öğretmenlerimizin birçoğu gerçekten bunalıma girmişler, evlerine kapanmış durumdalar. "Gelin, size bir yıl, iki yıl, devletin ekonomik verileri biraz düzelinceye kadar asgari ücret vereceğiz, sizleri asgari ücretle çalıştıracağız ama atamanızı yapacağız, devlette görev yapaksınız." diyelim. Öğretmenler Günü'nde bu müjdeyi bütün öğretmenlere verelim. Maliye Bakanı olarak bunu gündeme almanızı ve Bakanlar Kurulunda diğer bakanlarla bunu paylaşmanızı, Sayın Cumhurbaşkanına ve Başbakana bu konuyu iletmenizi bekliyoruz.
 

SİBEL ÖZDEMİR (İstanbul) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Sayın Bakan, Millî Eğitim Bakanı Sayın Yılmaz 2018 yılı içinde sadece 20 bin öğretmen ataması yapılacağını, bu sayının da öğretmen açığını kapatmayacağını ve ayrıca Maliye Bakanlığınızın ve Hükûmetin takdirinin ancak bu kadar olduğunu dile getirdi. Bu durumdan hareketle, atanamayan öğretmen sorununun çözümü ve branş öğretmensiz ders geçmemesi için 2018 yılında en az 40 bin öğretmen ataması olacak mıdır?
Bu vesileyle de zor ekonomik koşullarda yaşam mücadelesi veren, mesleklerini yapmaya çalışan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü de huzurlarınızda kutluyorum ve ataması yapılmayan öğretmenlerimize de bir müjde vermenizi bekliyoruz doğal olarak.

Maliye Bakanı NACİ AĞBAL ise şu cevabı verdi:
 

AK PARTİ hükûmetleri döneminde son on beş yılda Millî Eğitim Bakanlığının istihdam ettiği öğretmen sayısı yaklaşık 550 bin ilave olarak geldi. Rakamları yanlış da söylemek istemem ama 500 bin civarındayken öğretmen sayısı, şimdi yaklaşık olarak 500 binin üzerinde de öğretmen bu dönemde kamuya alındı. 40 bin öğretmen aldığımız yıllar da oldu. Hatırlıyorum, 2010-2011 yıllarında ve bazı yıllarda bunu da yaptık. Millî Eğitim Bakanlığımızla yaptığımız çalışmalarda öğretmen sayısındaki bu artışa bakıldığında aslında norm açığının yıllar itibarıyla önemli ölçüde azaldığını da görüyoruz. Burada belki de önemli konulardan bir tanesi mevcut öğretmenlerimizin iller ve ilçeler itibarıyla dağılımının rasyonelleştirilmesi konusu; bunun da kolay bir konu olmadığını biliyorum. Bu açıdan, Millî Eğitim Bakanımızın yapmış olduğu açıklamada ifade etmiş olduğu 20 bin öğretmen alımı konusunda iki bakanlık olarak bir taraftan bütçe imkânlarını dikkate alırken diğer taraftan da özellikle Millî Eğitim Bakanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda bu sene içerisinde alabileceğimiz öğretmen sayısı olarak değerlendirdik. Bu konuda 2018 yılı bütçe kanunu yasalaştıktan sonra da gerekli resmî yazışmalar da yapılacak ve bu karşılanacak. İnşallah, ümit ediyorum ki önümüzdeki yıllarda da bütün gayretimizle bu norm açığını kapatacağız. Şunu da ifade etmek lazım: Aslında yıllar itibarıyla öğretmen açığında hızlı bir azalma var ama ilave olarak kalan kısımla ilgili de çalışmalar yapacağız. Tekrar, ben, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.