2019 Yılı Öğretmen Alımı (Sözleşmeli) Sözlü-Mülakat Sınav Tarihleri

2019 Yılı Öğretmen Alımı (Sözleşmeli) Sözlü-Mülakat Sınav Tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) ataması yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmenin branş dağılımları belirlendi. Bakanlığın internet sitesinden, sözleşmeli öğretmenliğe başvuru ve atama sürecine ilişkin duyuru geçtiğimiz ay yapılmıştı. Başvuruları tamamlanan öğretmen atamasında öğretmenler atamalarının yapılacağı günü bekliyor.

2019 yılında ataması söz verilen 20 bin öğretmenle ilgili süreç başlamış, kontenjanlar açıklanmış ve mart ayınının sonlarına doğru ön başvurular alınmaya başlanmıştı. Bundan sonra sözleşmeli öğretmenlik adaylarını bekleyen en önemli süreç sözlü mülakat süreci olacaktır. Sözlü mülakat süreci ile ilgili önce sınav merkezleri açıklandı hemen ardından da sözleşmeli öğretmenlik adaylarının sınava alınacağı mülakat merkezleri adaylara ilan edildi.

Adaylar bu süreçte sözlü mülakat sürecine hazırlanıyorlar. Mülakatların tamamlanmasının ardından da kazananların sonuçları ilan edilecek ve tercih yapılacak döneme geçilecektir. Yayımlanan takvim bilgilerine göre ön başvuru alınması, sözlü sınav merkezlerinin ilanı, sınav merkezi tercihlerinin alınması gibi işlemler, 26 Mart-1 Nisan tarih aralığında gerçekleştirilen adayların sözlü sınava alınacakları sınav Merkezleri 5 Nisan'da belli olmuştu.

Öğretmen adayları sözlü sınav tarihlerini beklemeye başladı. Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere yapılan başvurular elektronik ortamda "https://ilkatama.meb.gov.tr" adresinden alındı. Başvuru onayları, il, ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapıldı. Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, sadece bir alana başvuruda bulunabilecekti.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) ataması yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmen kadrosu için başvurular 1 Nisan'da sona erdi.

Öğretmen alımı için adaylar, Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, İngilizce, rehberlik, okul öncesi ve sınıf öğretmenliği alanları bakımından KPSSP121 puan türünden, Almanca, Arapça, Çince, Fransızca ile Rusça alanlarına KPSSP120 puan türünden, diğer alanlar bakımından da KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almaları kaydıyla müracaatta bulunabilecekti.

Adaylar, elektronik ortamda yaptıkları başvuruları ve buna ilişkin elektronik müracaat formunun çıktısını, şahsen ya da noter aracılığıyla vekalet verecekleri kişiler aracılığıyla il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylattılar.

Başvuru tarihi itibarıyla askerlik için sevke tabi olanlar ile halen askerlik hizmetini yapan öğretmen adayları, başvuruda bulunabilecekti. Bu adaylardan askerlik hizmetini yapmakta iken öğretmenliğe atananlar, halen askerde olduklarını ve muhtemel terhis tarihlerini gösterir bir belgeyi en kısa süre içinde dilekçe ekinde atandıkları il milli eğitim müdürlüklerine gönderecek ve terhis tarihini takip eden bir ay içinde göreve başlatılacaklar.

Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere yaptıkları başvuruları onaylananlardan KPSSP10-KPSSP121 ile KPSSP120 sonucunda her alan için en yüksek puan alandan başlamak üzere, alanlar bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday, yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacak. Sözlü sınava alınacak adaylar Bakanlığın internet sitesinden duyurulacak.

- Sözlü sınavdan en az 60 alanlar tercih yapabilecek Sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecek. Bu adaylar en fazla 20 eğitim kurumu için elektronik ortamda tercihte bulunabilecek. Tercihler, aynı il veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek.

Tercihler herhangi bir il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne onaylatılacak. Açıklanan başvuru takvimine göre, 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin ön başvuruların alınması, sözlü sınav merkezlerinin ilanı ve sınav merkezi tercihlerinin alınması bugünden itibaren 1 Nisan'a kadar yapılacak. Adayların, sözlü sınava alınacakları sınav merkezlerinin listesi ise 5 Nisan 2019'da yayımlandı.
 

Sözlü sınavlar, 12-30 Haziran'da yapılacak ve sınav sonuçları 4 Temmuz'da ilan edilecek. Sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, 8-10 Temmuz'da alınacak, 16 Temmuz 2019'da sonuçlandırılacak. Tercihlerin alınması ve atama işlemi ile ilgili tarihler, Bakanlıkça daha sonra açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar 20 bin sözleşmeli öğretmen alınacağına dair açıklamalarının ardından gözler atamanın ne zaman yapılacağına çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında “Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmen ataması daha yapacağız. 2019 senesi içinde 40 bin öğretmen ataması yapılacak.” diyerek müjdeyi vermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Bugün de insanlarımıza yeni bir müjde veriyorum. Geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın en güzel yetişmesi için eğitim ve öğretime daima öncelik verdik. 2019 bütçesinde aslan payını eğitime aldık. 20 bin sözleşmeli öğretmenin atamasını 8 Şubat'ta yaptık. Önümüzdeki günlerde 20 bin öğretmen atamasını daha gerçekleştireceğiz." şeklinde konuşmuştu.

Binlerce öğretmen adayını yakından ilgilendiren Sözleşmeli Öğretmen alımında süreç 26 Mart tarihinde ön başvuruların alınması ile başladı. Ön başvuruların alınmasının ardından Sözlü Sınav Merkezleri 1 Nisan tarihinde adaylara duyuruldu. 5 Nisan'da Adayların Sözlü Sınava Alınacakları Sınav Merkezleri ilan edildikten sonra 12-30 Haziran tarihleri arasında sözlü sınavlar gerçekleştirilecek. Sözlü sınav sonuçları 4 Temmuz'da elektronik ortamda adayara duyurulacak. Sözlü sınav sonuçlarına itirazlar 8 -10 Temmuz tarihleri arasında alınacak. İtirazlara ilişkin değerlendirmenin ardından tercihlerin alınması ve atama işlemleri gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında; “2019 yılındaki bütçeden en büyük payı eğitime ayırdık, 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasını yaptık, önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmenin daha atamasını gerçekleştireceğiz. 2019 yılında toplam 40 bin öğretmenin ataması yapılmış olacak.” diye konuşmuştu.

İşlem Tarih  

Ön Başvuru Alınması 26/03/2019 -  01/04/2019

Sözlü Sınav Merkezlerinin İlanı Sınav 26/03/2019 -  01/04/2019

Merkezi Tercihlerinin Alınması  26/03/2019 -  01/04/2019

Adayların Sözlü Sınava Alınacakları Sınav Merkezlerinin İlanı 05/04/2019 

Sözlü Sınavların Yapılması 12/06/2019 - 30/06/2019

Sözlü Sınav Sonuçlarının İlanı  04/07/2019

Sözlü Sınav Sonuçlarına İlişkin İtirazların Alınması   08/07/2019 - 10/07/2019

Sözlü Sınav Sonuçları İtirazların Sonuçlandırılması   16/07/2019 

kamuajans.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.