2019 Yılı Şubat Ayında Öğretmen Ataması

2019 Yılı Şubat Ayında Öğretmen Ataması

Şubatta öğretmen atamaları tekrar Meclis Gündemine taşındı.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ''Millî Eğitim Bakanı bu kürsüden açıklama yaptı, dedi ki: "153.640 öğretmene ihtiyaç yok, 117 bin öğretmene ihtiyaç var." Buyur, 20 binini atıyorsun. 117 bin öğretmenin 97 binini ne zaman atayacaksın? Öğretmen öğretmendir; kadrolusu, sözleşmelisi, ücretlisi olmaz. Eşi Van'da, kendi Manisa'da yaşayan öğretmene haksızlık ediyorsunuz. Aile mefhumu bizim için kutsaldır. Sizin için de kutsalsa bu ayrılıklara bir an önce son verin.'' dedi.

İyi Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel ''400 bin atanamayan öğretmen var. Öğretmen olduğum için onların hayallerini, düşlerini, ümitlerini çok iyi biliyorum. Mesela bir tarih öğretmeni bu saatten sonra ne iş yapabilir, söyler misiniz?'' dedi.

MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, ''2011'de kaldırılan sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına tekrar geçilmiştir. Bunun tekrar başlatılması, geçmişte yaşanan mağduriyetlerin yine yaşanmasına sebep olabilecektir. Sözleşmeli öğretmenlik, güvencesiz bir sistemdir. Sözleşmeli öğretmen istihdamıyla amaçlanan, kalkınmada öncelikli yörelerdeki öğretmen ihtiyacının karşılanması ise bu sorunun çözümü, sözleşmeli öğretmen istihdamı yerine, ekonomik teşvik ve benzeri yöntemlerle bu bölgelerde çalışma cazip hâle getirilebilir. Aynı öğretmenler odasında özlük hakları farklı öğretmenler oluşturuluyor. Bu yöntem geçmişte de denendi ve verim alınmadığı gerekçesiyle vazgeçildi. Bu sebeple, sözleşmeli öğretmen istihdamından vazgeçilmelidir.'' dedi.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ''450 bin atanamayan öğretmen bu bütçeden beklenti içerisinde.'' dedi.

MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef ''Milliyetçi Hareket Partisi olarak millî eğitim alanında en büyük sorunun öğretmenlerimizin durumu olduğunu düşünüyoruz. Öğretmen açığı Türkiye'de eğitim sisteminin kalitesini zedelemektedir. Bakanlık bünyesinde yüzde 11'e yakın norm kadro açığı bulunduğunu Bakan Bey bütçe sunumunda açıkladı. Türk millî eğitim sisteminin en büyük sorunlarından olan öğretmen açığı ve atanamayan öğretmenler meselesi, eğitim sistemimizin akıbeti açısından düşündürücüdür. Atanamayan öğretmenlerin tamamının kademeli olarak atanmasını sağlayacak şekilde kadro ihdası yapılması gerekmektedir.'' dedi.

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ''Öğretmen Hande Hanım dört yıl üniversite okudu, atanamayan 400 bin öğretmenden biri. İktidarın eğitim alanındaki çaresizliğini biliyoruz, görüyoruz ve plansızlığın kurbanı olan bu 400 bin öğretmeni de buradan anıyorum. Ayrıca, öğretmen olmuş, polis olmak için kuyruğa girmiş "Torpil bulabilir miyim, polis olarak atanabilir miyim?" demiş oradan da ümidini kesmiş şimdi asgari ücretle iş arıyor, onu da bulamıyor, bulsa bile açlık sınırının altında bir maaş alacağını biliyor çünkü bugün açlık sınırının seviyesi 1,943 lira arkadaşlar. Yaklaşık 4 milyon kişi işsiz. Gençlerin durumu ise facia; her 4 gençten 1'i hatta biraz fazlası işsiz durumda.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.