2024 Öğretmen Atamalarında Son Durum

2024 Öğretmen Atamalarında Son Durum

2024 Öğretmen Atamalarında Yaşanan Son Gelişmeler

2024 yılı öğretmen atamalarıyla ilgili süreç 9 aydır devam ediyor. Geçtiğimiz hafta öğretmen atamasında ilişkin resmi açıklamalar peş peşe gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan uzamadan bir miktar öğretmen ataması yapılacağını açıklarken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sayı ve takviminin henüz belirlenmediğini Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le görüşüleceğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek ve Bakan Tekin katılımıyla bu hafta içerisinde görüşme yapılması bekleniyor. Görüşme sonucunda öğretmen atama sayısının netleşeceği düşünülüyor.

Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat bu hafta içerisinde atamanın açıklanmasını beklediğini, mülakat konusunda en kötü yuvarlama yapılacağı görüşünde olduğunu ifade etti.

İddiaya göre Bakan Tekin'in gelecek hafta kesin olarak öğretmen atama sayısı ve takviminin yayınlanacağını ifade ettiği aktarıldı. Öğretmen atamalarında mülakat konusu takviminin yayınlanmasıyla netleşmiş olacak. 2023 KPSS puanıyla yaklaşık 500 bin öğretmen 9 aydır atama bekliyor. Talep mülakatsız 68 bin.

Mebpersonel/Özel Haber

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.