23 Kasım Atanamayan Öğretmenler Günü Kanun Teklifi

23 Kasım Atanamayan Öğretmenler Günü Kanun Teklifi

23 Kasım Atanamayan Öğretmenler Günü Kanun Teklifi

Bolu Milletvekili Tanju Özcan 23 Kasım'ın "ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ" olması konusundaki kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

TÜRKİYE BÜYÜK MÎLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

23 Kasım Gününün Atanamayan Öğretmenler Günü ilan Edilmesi Hakkında Kanun Teklifim ilişikte sunulmuştur.
Gereğini saygılarımla arz ederim.


20.11.2012

Tanju ÖZCAN
Bolu Milletvekili
TBMM Başkanlık Divan Üyesi


GEREKÇE

Ülkemizin içinde bulunduğu eğitim sorunlarının en önemli konularından biri de eğitim fakültelerinden mezun olmuş, fakat yeterli kadro açılmadığı için atanamamış öğretmenler sorunudur. Yeterli insan kaynağı yönetim biçimim oluşturmamış hükümetlerin meydana getirdiği bu sorun yıllar içinde büyümüş, özellikle son on yılda katlanarak artmış, verilen bütün çözüm vaatlerine rağmen hiçbir çözüme ulaşmamış ve adeta bir kangrene dönüşmüştür.

Büyük hayallerle girdikleri ve bin bir zahmetle mezun oldukları okullardan öğretmen olma hayalleri ile yola çıkan on binlerce genç insan, plansız eğitim istihdamı yüzünden yan yolda kalmaktadır.

Eğitim fakültelerinden her yıl 40 binden fazla öğretmen adayı mezun olmaktadır. Buna Fen Fakültelerini, Edebiyat Fakültelerini ve diğer fakülteleri bitirip pedagojik formasyon alarak öğretmen olmayı bekleyenler de eklenirse, her yıl 70 bine yakın öğretmen adayı atanmak için beklemektedir. Bu rakamlar ortaya koymaktadır ki, her yıl ihtiyacın iki katı kadar öğretmen mezun olmaktadır. Gün itibarıyla 264 bin üniversiteyi bitirmiş ve öğretmen olabilecek aday, kadro beklemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'mn açıkladığı rakamlarla şu anda 55 bin, önümüzdeki birkaç yıllık süreçte de toplam 126 bin öğretmen ihtiyacı vardır.

Atanamayan öğretmenlerin sorunları her geçen gün çözümsüzlüğe doğru ilerlemektedir. Genç insanların hayatlarının en verimli çağında mesleklerini yapamamaları sadece onların değil, çok büyük bir kesimi eğitim çağında olan nüfusun eğitimi için de kayıptır.

Tüm bu süreç göz önüne alındığında, atanamayan öğretmenlerin sorunlarına dikkat çekmek, toplum tararından ilgisiz kalınmadığını göstermek, mesleğim* yapamayan öğretmenlerin yalnız olmadıklarım ve onları hatırlamak amacıyla bu yasal düzenlemeyi yapmayı uygun görüyoruz.



23 KASIM GÜNÜNÜN ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ İLAN EDİLMESİ HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 23 Kasım Atanamayan Öğretmenler Günüdür. Anılan günde, yönetmelikte belirtilen esaslar çerçevesinde törenler ve etkinlikler düzenlenir.

MADDE 2- Atanamayan Öğretmenler Gününde düzenlenecek tören ve etkinliklere ilişkin yönetmelik, Kanunun yayımı tarihinden itibaren dört ay içinde Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri bakanlıklarınca müştereken düzenlenir.

MADDE 3- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.