24 Kasımda Yeni Atama Müjdesi Verilmelidir

24 Kasımda Yeni Atama Müjdesi Verilmelidir

MEB, öğretmenler gününde yeni sözleşmeli öğretmen alımı için duyuruya çıkmalıdır.

 Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere ülke genelindeki öğretmen normlarını da dikkate alarak her yıl ve iki dönem olmak üzere öğretmen ataması gerçekleştiriyor. Bu atamalar ihtiyaca göre illere yapılıyor. Bu yıl FETÖ/PDY operasyonları ve darbe girişimi sebebiyle Eylül ayında yapılacak atamalar sarkmış ve Ekim ayına ertelenmiştir.

Öte yandan MEB'den ihraç edilen 30 bin 500'e yakın öğretmenin yerleri de doldurulmamıştır. Bütün bunların dışında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 30 bin öğretmen atama sözü vermişken yaklaşık 18 bin 500 öğretmenin ataması yapılmıştır ve Kasım-Aralık döneminde yeni bir öğretmen ataması beklenmektedir. 

Atama bekleyen yüz binlerce öğretmenin yanı sıra ülke genelinde öğretmene ihtiyaç duyulması da Kasım-Aralık döneminde yeni bir atamanın yapılacağı düşüncelerini kuvvetlendirmektedir. Öte yandan içinde bulunduğumuz ayın 24. günü kutlanacak öğretmenler günü sebebiyle de hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın atama bekleyen öğretmenlere en güzel öğretmenler günü hediyesini vermesi beklenmektedir.

Bu sebepler, açıklamalar ve düşüncelerle Kasım-Aralık döneminde bakanın sözünün yerine gelmesi için 11 bin 500 öğretmenin atanması gerekmektedir. Bu sayı tabi ki yetersizdir. Atama bekleyen öğretmenler Kasım ayında 50 bin atama ve 2017 yılı Şubat ayında ise öğretmen açığının tamamının kapatılması talebinde bulunmaktadır. Süreci yakından takip edip siz değerli atama bekleyen öğretmenleri ve okuyucularımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.