2.İl dışı yer değiştirme atamaları yapılacak mı? 2015

2.İl dışı yer değiştirme atamaları yapılacak mı? 2015

2.İl dışı yer değiştirme atamaları yapılacak mı? 2015

2.İl dışı yer değiştirme atamaları yapılacak mı? 2015    Bu seneki eğitim öğretim programının sonuna yaklaşırken il dışı atamaları yapılmıştı. Bu atamalarda il dışı tayinleri gerçekleşmeyen çok fazla öğretmen oldu. Bu öğretmenler ise bu seneki il dışı atamalarında boş kalan kontenjanlara tekrar 2. bir il dışı ataması istemektedir. Peki 2. bir il dışı atamaları olacak mı? Geçen sene il dışı atamaları yapıldıktan sonra boş kalan kontenjanlara 2. bir il dışı atamaları yapılmıştı. Bu sene yapılacak mı sorusu şu anda öğretmenlerin aklında duruyor. Bu haberimizde 2. il dışı atamaları ile ilgili bilmek istediklerinizi bulabilirsiniz.

 2015-2016 eğitim öğretim yılında yeni illerinde ve yeni okullarında göreve başlayacaklar. Ancak bu atama döneminde il dışı atama ve yer değiştirme müracaatında bulunup ataması gerçekleşmeyen öğretmenler de boş kalan kontenjanlara 2. il dışı atama ve yer değiştirmenin yapılmasını istiyorlar. Bu konuda da taleplerini yüksek sesle dile getirmeye başladılar.


2015 yılı il dışı yerdeğiştirme ve atamaları geçtiğimiz günlerde yapıldı. Atanamayan yani yer değiştiremeyen öğretmenler ikinci defa il dışı tayin olmasını bekliyorlar. Bu konuda gündem oluşturmaya çalışan öğretmenler seslerini sendika yöneticilerine duyurmaya başladıllar. Bunlardan birisi de Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk oldu. Koncuk il dışı atamalarla ilgili twitter dan açıklamalarda bulundu.

Öğretmenlerin merakla ve heyecanla beklediği 2015 yılı 1. il dışı öğretmen yer değiştirme ve atamaları yapıldı. Binlerce öğretmen bulundukları eğitim kurumlarından bir başka ile atandılar.

Öncelikle il dışı atama ve yer değiştirme isteyip sonuçlanan öğretmenlerden gitmek istemeyenlere çağrı yapan Koncuk bu öğretmenlerin okullarına dilekçe vermesini daha sonrasında da kendilerinin bu konuda gayret göstereceklerini ifade etti. İl dışı 2. atamanın geçen yıl yapıldığını ancak bu yıl böyle bir durumun olacağının garantisinin olmadığını belirtti. İsmail Koncuk'un twitter'dan yaptığı açıklama şu şekilde:

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.