37 Bin Dışında Öğretmen Ataması Yapılır Mı?

37 Bin Dışında Öğretmen Ataması Yapılır Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2015 –Eylül dönemi öğretmen atamaları için 4-10 Eylül tarihleri arasında başvuru alacak. 37 bin kadronun dışında öğretmen ataması yapılıp yapılamayacağını bu haberimizde değerlendireceğiz.

 Adaletli Kontenjan!

Atanamayan öğretmen adayları, sosyal medyayı kullanarak seslerini duyurmaya çalışıyor.  Kontenjanların adaletli dağıtılması veya kendi branşlarına daha fazla sayı verilmesi konusunda yoğun baskı yapılmıştı. Atanacak olanlar 37 binin dağıtımından memnundur fakat atanamayacak olanlarsa memnun değildir.

37 Bin Dışında Öğretmen Ataması Yapılır Mı?

Haziran seçim öncesi öğretmen adayları, ek atama yapılması için yoğun bir mücadele verdi ancak sonuç alamadılar. Seçim öncesi 47 bin öğretmen ataması yapılacak diye müjde verilmişti.

47 bin kadro ihdasından kalan 10 bin kadroya da 1 Kasım seçimleri öncesi yani Ekim ayında atama yapılması öğretmen adaylarını mutlu edecektir.
Haziran seçimleri öncesi öğretmenlerin talepleri 2015 KPSS’ye girecek adaylar düşünüldüğü için yapılmadı ancak bugünkü seçim öncesi şartları farklı olduğu için 10 bin kadro için ilana çıkılmalıdır.
Kalan 10 bin kadroyu Şubat atamasına bekletmek doğru olmayacaktır.
Öğretmen adaylarının da ilave atama taleplerini 10 bin olarak belirlemesi mantıklı olacaktır. 20 bin, 30 bin, 40 bin gibi talepler kesinlikle karşılık bulmayacaktır.
37 bine ilave olarak 10 bin kadroya atama yapıldığında 47 bin sayısı öğretmen ataması için önemli olacaktır. Merkezi memur yerleştirmelerinde verilen kontenjanlar incelediğinde öğretmenlere verilen kontenjanların çok değerli ve önemli olduğu anlaşılacaktır.
Haziran seçimleri öncesi 47 bin müjdesi verildiği için kalan 10 bine kadro da atamaya açılmalıdır.
37 binlik öğretmen atamasında az kontenjan ayrılan veya gereğinden az kontenjan verilen branşlara 10 bin ek atama ilaç gibi gelecektir.
10 bin ek öğretmen ataması Doğu ve Güneydoğu’daki okullara yapılmalıdır.
Özetle; MEB’in cebinde olan 10 bin kadroya atama konusuyla ilgili öğretmen adayları doğru bir yöntemle giderlerse bu atama yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.